30 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan en düşük emekli maaşının 7.500 TL bandına yükseltilmesi haberi, emekli promosyonları için de heyecan yarattı.  Gelen bilgiler emekli maaş promosyonlarında da artış yaşanacağı yönünde.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra, gerekli yasal düzenlemenin yapılması için gerekli görüşmeler ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda tamamlanarak karara bağlandı.

Alınan kararla birlikte ortalama 8,8 milyon emekli, 2.500 TL daha yüksek maaş almaya hazırlanırken, emeklilerin aylıklarını taşımaya karşılık bankalardan aldığı promosyon ödeme miktarını da yakından ilgilendiriyor.

ZAM GELMESİ BEKLENİYOR

Emeklilere, şu anki durumda üç yıl süresince maaşını belli bir bankaya taşıma karşılığında 4 bin 500 ila 10 bin lira arasında değişen promosyon ödemesi gerçekleştiren bankalar, sayıları milyonları bulan emeklileri müşterileri arasına katabilmek için çeşitli avantajlar da sunuyor.

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

Emeklilerde en düşük maaş tutarının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinden sonra milyonlarca emekli gözünü banka promosyonunda yapılacak zamma çevirdi. EYT düzenlemesiyle emekli olanlar için çalışmalara çok önce başlayan ve kredi imkanı dahil çeşitli fırsatlar sunan bankaların, emekli aylıklarına gelen  artışa paralel şekilde, önümüzdeki günlerde promosyon tutarlarını arttırması bekleniyor.

YÜZDE 114 ARTIŞ OLDU, PROMOSYONLAR DA ARTMALI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, konuya ilişkin yapılan açıklamada, banka promosyonu hakkından emeklilerin 10 yıl mücadele yürüttükten sonra yararlanmaya başladıklarını, bu mücadele sonucu emeklilere 2015 yılından beri maaş promosyonu verildiğini söyledi.

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu sıra promosyonlarda! Artış bekleniyor!

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının, banka promosyon miktarlarının da yükseltilmesini getirmesi gerektiğini kaydeden Kazım Ergün, " Emekli maaşlarında meydana gelen artışla, en düşük emekli aylığı Aralık 2022'ye göre ortalama yüzde 114 yükselmiş olacak.  Bu nedenle promosyon ödemesi yapan bankalar kesenin ağzını açmalı ve emekli maaş promosyonları da aynı oranda artırılmalı.  Bu rekabette kamu bankaları da geride kalmamalı” şeklinde konuştu.

3 milyon depremzede gitti,1.3 milyonu memleketine geri döndü!

Devlet, bu şartı taşıyanlara 2.684 lira maaş bağlıyor! Başvuru şartları neler?

Maaşı zammı TBMM’de! İlk zamlı maaşlar ne zaman yatacak?


Geri Dön