18 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekli maaş zammı yüzde 30'a mı çıkacak? Son dakika şoku!

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekli maaş zammı yüzde 30'a mı çıkacak? Son dakika şoku!

Emekli maaş zammının kök aylık üzerinden yapılacak olması kafaları karıştırdı. Peki en düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekli maaş zammı yüzde 30'a mı çıkacak?



EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELİR Mİ? 

Söz konusu açıklamasında "En düşük emekli maaşı 7500 TL olarak kaldı. 5500 TL sene başında gerçekleşen tutardı. Mart ayında da 7500 TL oldu ancak burada 7501 TL ve üzeri alanlar zamdan faydalanamamıştı" ifadelerine yer veren Muhammet Bayram, şu anda  yüzde 25’lik zam 7501 TL ve üzeri maaş alanlar için yapılan bir artış olduğunun söylenebileceğini belirtti. 

Kök maaşı 6 bin TL'den düşük olan emekliye artış olmayacağını vurgulayan Muhammet Bayram, "Yüzde 25 zamla birlikte 1500 TL zam alacak toplam maaşı 7500 TL olacak" şeklinde konuştu. 

Bayram, yüzde 25 zammın Genel Kurul’da artırılabileceğini düşündüğüne dikkat çekerek, "Emeklilerin maaşları düşük kaldı. En düşük memur maaşına yüzde 86’lık zam, asgari ücrete yüzde 34’lük zam yapılmış oldu. Yüzde 25 zammın şu an itibarıyla yetersiz kaldığını, yüzde 30’lara tamamlanabileceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu. 

Bayram, bu şekilde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilebileceğinin altını çizdi. 

En düşük emekli maaşı yükselecek mi? Emekli maaş zammı yüzde 30 a mı çıkacak? Son dakika şoku!

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş ise emeklilerin en düşük emekli maaşına zam yapılmasına yönelik yoğun taleplerinin kendilerine ulaştığını aktardı. 

Ahmet Kurtuluş, konuya ilişkin açıklamasında, "Meclis’teki görüşmelerde en düşük emekli maaşına yüzde 25 zammın yansıtılarak 9 bin 400 TL seviyesi civarında bir en düşük emekli maaşının belirlenebileceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

Emekli zamlı maaşlar ne zaman yatar? Memur zamlı maaşlar Ağustos'ta mı ödenecek? 

Altın yine göklerde! Altın yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek! Bugün gram, çeyrek, Cumhuriyet altını ne kadar?

Emekli maaş zammında buz kestiren detay! Yüzde 25 zam kök aylığa uygulanacak: Kimler zamlı maaş alamayacak? 

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!


Geri Dön