28 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL'yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL'yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli maaş zammı için geri sayım başladı. Bunun yanı sıra en düşük emekli maaşının yükseltilmesi de gündeme geldi. İşte merak edilen ayrıntılar...



2024 yılında geçerli olacak asgari ücret 17 bin 2 lira şeklinde açıklandı. Yeni zamlı asgari ücretin belli olmasının ardından gözler SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yıl zamları ile en düşük emekli maaşının artırılmasına çevrildi. 

AK Parti kulislerinde, asgari ücrette uygulanan yükselişin en düşük emekli aylığına yansıtılmasına ilişkin bir beklenti bulunuyor.

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

KABİNEDEKİ İLK GÜNDEM

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; AK Parti genel merkez ve grup yöneticileri, vatandaşın beklentilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili bakanlara ilettiler. 

AK Parti kurmayları, "Cumhurbaşkanımız da zaman zaman bu konu gündeme geldiğinde emeklilerle ilgili sene sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapılacağını belirtmişti. İlk yapılacak Kabine'de konu gündeme gelecek" dedi ve çıkan karar kapsamında teklifin Meclis başkanlığına sunulacağının altını çizdi. 

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK? 

Aktarılan son dakika detaylarına göre; kulislerde, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'nin altına düşmeyeceği, 11-12 bin TL olabileceği konuşuluyor. 

Fakat net rakamın bütçe imkanları içinde yapılacak hesaplarla kesinleşmesi öngörülüyor. 

Bunların yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında, 7 bin 500 TL'lik en düşük emekli aylığı için özel bir çalışma sürdürüldüğünü dile getirdi. 

Yılmaz,  SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre yükseliş uygulanacağına vurgu yaparak, "Fakat bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak" ifadelerini kullandı. 

En düşük emekli maaşına düzenleme: 11-12 bin TL yi bulacak! Milyonlara son dakika müjdesi!

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı  belli olacak. Bunun ardından memur ve emeklilerin Ocak 2024 zam oranları da belli olacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da açıklayacak. 10 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen Aralık ayı enflasyonu beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi de yüzde 65,19 olarak gerçekleşti.

2024 yılının ilk işlem gümünde dolar ve euro zirve yaptı! 2 Ocak 2024 döviz kurları

Beylikdüzü'nün 3 mahallesine dönüşüm müjdesi! Avrupai bir kente dönüşecek!

Benzine en az 2.25 TL, motorine de 2.10 TL zam geliyor! Sürücüler yarın tabelalar değişecek! 


Geri Dön