02 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşına yüzde 30 zam... SGK uzmanından çarpıcı açıklama! 

En düşük emekli maaşına yüzde 30 zam... SGK uzmanından çarpıcı açıklama! 

SGK Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı ve asgari ücret zamlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte merakla beklenen o zam açıklaması...



Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart ayı enflasyonu üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özgür Erdursun, hem emekli zamlarına hem de asgari ücrete değindi. 

Söz konusu açıklamasında altı ayda yüzde 30’un üzerinde bir enflasyon çıkmayacağını düşündüğünü dile getiren Erdursun,  YouTube yayında "Yüzde 30 enflasyon çıkarsa SGK ve Bağ-Kur emeklileri bu enflasyon farkını, memurlar ve memur emeklileri de toplu sözleşme dolayısıyla 5 puan daha düşük farklarını alır diye öngörüyorum" ifadelerini kullandı. 

En düşük emekli maaşına yüzde 30 zam... SGK uzmanından çarpıcı açıklama! 

ÖDENEN EMEKLİ MAAŞI ORTALAMA 15 BİN 956 TL

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye’de toplam 16 milyon 98 bin 639 emeklinin olduğuna dikkat çekti ve "Kendi primleriyle emekli olanların sayısı, Ocak 2024 itibarıyla, 11 milyon 508 bin 619 oldu. 4 milyon 590 bin 20 kişi de dul, yetim, malûl aylığı alanlardan oluşuyor" dedi. 

16 milyon 98 bin 639 kişiye bu kapsamda maaş verildiğinin altını çizen Erdursun, 2024 Ocak itibarıyla ödenen ortalama emekli aylığının 15 bin 956 TL olduğunu, açlık sınırının ve asgari ücretin altında bir ortalamanın görüldüğünü, milyonlarca kişinin de en düşük emekli maaşını aldığını belirtti. 

Özgür Erdursun, söz konusu açıklamasında "Bazı ekonomistler diyor ki 'TÜİK ne oranda enflasyon açıklarsa bu oranı aşmamak şartıyla emeklilere artış yapılsın. Asgari ücrette yükseliş yapılmasın, tersi halde fiyat istikrarını sağlayamayız, enflasyonla mücadele edemeyiz'" bilgilerini verdi. 

Erdursun, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarında emeklilere zam yapılıp asgari ücrete artış uygulanmaması halinde, 2024'ün en acılı yıl olacağının altını çizdi. 

En düşük emekli maaşına yüzde 30 zam... SGK uzmanından çarpıcı açıklama! 

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 30 ZAM YAPILIRSA...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlarda en son 3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan farklara göre enflasyon farkı verileceğinin altını çizdi ve "Temmuz ayında TÜİK enflasyonu da yüzde 30’ları geçmeyecek. En düşük emekli aylığı alanlara yüzde 30 artış yaparlarsa çoğu 10 bin lirada kalır" dedi. 

Erdursun, 10 bin TL'nin 15 bin TL'ye yükseltilmesi halinde bugün emekli aylığı en düşük aylığın üzerinde olup da en düşük emekli aylığına dahil olanların da sayısının artacağını belirtti. 

Emekli maaşlarının enflasyon karşısında güncel değerini koruyabilmesi için bir çalışmanın gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çeken Erdursun, "Bunlar koyulmazsa 2024 emekliler, çalışanlar, sabit gelirliler için ekonomik kapsamda üzücü bir sene olur" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Aile destek ödemeleri bugün hesaplara yatacak! Bakan Göktaş duyurdu! Hesaplarınızı kontrol edin

Bankalarda promosyon çılgınlığı! 17 bin 650 TL'ye kadar yükseldi! İşte En yüksek promosyon veren banka 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonları ilgilendiren son dakika asgari ücret açıklaması geldi!

Emekli maaşlarına ek olarak kesin bu kadar daha ödenecek: Garanti emekli promosyon güncellenme 2024! 


 


Geri Dön