08 / 05 / 2024

En düşük memur maaşı 15 bin TL mi oluyor? Acilen bakın

En düşük memur maaşı 15 bin TL mi oluyor? Acilen bakın

Son zamların ardından en düşük memur maaşının 15 bin TL olacağı iddia edildi. Ancak memur maaşları ocak ayında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belli olacak.



Memur ve emekli maaş zamları, 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Temmuz ayı enflasyon rakamları sonrasında memurların Ocak 2023’te alacakları zam için geriye 5 aylık enflasyon verilerinin belirlenmesi kalacak. Bu enflasyon rakamlarıyla birlikte gözler Ocak 2023 memur zammında olacak. Temmuz ayında memurlar %41,69 oranda zam almışlardı. Ocak 2023 zamları ise Temmuz 2022 – Ocak 2023 dönemleri arasındaki 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenecek. Memur maaşlarındaki zam farkları da TÜİK’in aylık olarak enflasyon rakamlarını açıklamasıyla belli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön