08 / 05 / 2024

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

Temmuz ayına kısa süre kala memur maaş zamlarının ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Peki, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek? İşte detaylar...



Milliyet'te yer alan detaylara göre, memur ve memur emeklisi gözünü Temmuz maaş zammında. 5 aylık enflasyon farkı Mayıs ayı enflasyon verilerinin Haziran'ın başında açıklanmasıyla netlik kazandı. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zamdan sonra memur maaşları işçi maaşlarının altında kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracaklarının müjdesini vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR MAAŞ ZAMMI MÜJDESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden önce, "En düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesine yükseltiyoruz." diyerek, maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerine de yansıtılacağını belirtti. Erdoğan, "Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." diye ifade etmişti.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

2023 YILININ 5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU!

Mayıs ayı enflasyon verileri Haziran ayı başında belli oldu. Aylık enflasyon 0,04 olarak açıklanırken yıllık enflasyon ise 39,59 olarak kaydedildi. 5 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurun alacağı enflasyon farkı hesaplamalara göre 13,26 oldu.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Memur maaş zammına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde kamu işçisine verilen yüzde 45 zam sonrası en düşük memur maaşını Temmuz ayında 22 lira seviyesine yükselteceklerinin müjdesini duyurmuştu. Şu an mevcut en düşük memur maaşı 11.800 lira olarak biliniyor. Bu rakamın 22 bin liraya çıkacağı düşünüldüğünde yüzde 86,5'lik bir zam yapılması bekleniyor. Tabi bu zam oranının en düşük maaş alan memura uygulanması, bu seviyede zam alan memura ise kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranının dikkate alınması bekleniyor.

Milli Emlak'tan resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 35 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi sakın kaçırmayın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!


Geri Dön