28 / 04 / 2024

En pahalı beton hangi şehirde?

En pahalı beton hangi şehirde?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) müteahhitlerin yer aldığı 21. Meslek Komitesinden meclis üyesi Aytaç Aydoğan yaptığı açıklamada en pahalı betonun hangi şehirde olduğunu açıkladı. Peki en pahalı beton hangi şehirde?



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) müteahhitlerin yer aldığı 21. Meslek Komitesinden meclis üyesi Aytaç Aydoğan, sektörün talepleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre inşaat sektörünün yerleşim alanlarının genişlemesine ve gelişmesine katkı sağladığını ekonominin diğer sektörleriyle olan güçlü bağları sebebiyle istihdam ve gelir artışları yaratıp, kalkınmayı ve ekonomik büyümeyi teşvik ettiğini kaydeden TTSO Meclis Üyesi Aytaç Aydoğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Sektördeki bazı sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi anlatmak istiyorum. Bunlardan birincisi fiyat farkı ve süre uzatımı sorunu. Bu konuda odamız aracılığı ile hükümet yetkililerine iletilmiş olan taleplerimiz neticesinde 28 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan maddeye göre yapım işlerine ek fiyat farkı ve süre uzatımı verildi. Söz konusu bu maddeye göre ek fiyat farkı ihalesi 01 Mart 2023'ten önce olan işler için uygulanacak.

En pahalı beton hangi şehirde?

Bu tarih ve sonrasında gerçekleştirilen ihaleler kapsam dışında kalıyor. Fiyat farkı kapsamına girmiş olan işlerin 01 Ocak 2024 – 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılan kısımları için ek fiyat farkı verilecek. Söz konusu bu düzenleme, kamuya iş yapan firmalarımızın mağduriyetini kısmen gidermiş olsa bile eksik kalmıştır. 02 Mart 2023 tarihinden itibaren ihalesi gerçekleştirilen işler için de fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye hakkının getirilmesi hususu üyelerimizden bizlere gelen talepler arasında yer alıyor. Çünkü sözleşmedeki fiyat farkı artış oranları yani enflasyon rakamları malzemedeki ve işçilikteki gerçek fiyat artış oranlarıyla uyuşmuyor"


“BETON FİYATLARININ PAHALI OLMASI MALİYETİ ETKİLİYOR”

Aytaç Aydoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada temel inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışlarının da sektörü olumsuz şekilde etkileyen konuların başında geldiğini dile getirerek, “Özellikle beton fiyatlarında bölgedeki en pahalı fiyatların Trabzon kentinde olması üyelerimizi olumsuz etkilemektedir.

Diğer kentlere göre beton fiyatımız 400 Türk Lirası  daha fazladır. Tabii ki maliyet fiyatları şehir bazında farklılık gösteriyor. Fakat bu fiyatlar da 400 liraya ulaşan farkın oluşmasını gerektirmez. Buradan çimento ve hazır beton üreticileri sektörüne sesleniyorum; yeni zamların makul seviyelerde olmasını, maliyet artışlarınızı gerçek oranlarda fiyatlarınıza yansıtmanızı istiyoruz. Haksız fiyat artışlarını denetlemesi için Rekabet Kurumunu göreve davet ediyorum” dedi.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

Borcu olanlar Garanti, Akbank, İş Bankası'nın kapısını tıklattı! 200 bin TL kredi çekersem ne kadar taksit öderim? 

Ünlü profesörden o şehir için yeni uyarı: Yeniden yıkıcı bir deprem yaşayacak!


Geri Dön