05 / 05 / 2024

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.



Her gün milyonlarca İstanbulluya toplu ulaşım hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşımada tam entegrasyonu sağlayan ‘Ücret Entegrasyon Projesi’ni hayata geçirdiğini duyurdu. Bu süreçte, pilot uygulaması Arnavutköy ilçesinde başlayan projeyle minibüslerde de İstanbul Kart ile ödeme yapılabilecek.  

İlk etapta, minibüsten otobüs statüsüne geçen 9 araçta başlayan bu uygulama, daha sora da kısa sürede İstanbul geneline yayılacak. Proje sayesinde, İstanbul’un toplu ulaşımı, ücret entegrasyonu ile tam entegre hale gelecek. Böylece minibüs yolcuları da aktarma, ücretsiz ve indirim avantajlarından faydanalanabilecek.

dunya.com'da yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İBB Arnavutköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında İstanbul’un en önemli meselesinin ulaşım olduğunu belirtti.

 İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

Sayın Akgün ayrıca şunları kaydetti;  “Minibüslerde ücret entegrasyonunun sağlayan bu projeyle İstanbul ulaşımı için önemli bir dönüşümü başlatıyoruz. Kurduğumuz altyapı sistemini İstanbul’un genelinde kurgulayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hem İstanbul halkına konforlu  bir şekilde ulaşım hizmeti vermek hem de ulaşım esnafının sorunlarını çözmek için çözümler arıyoruz.  Bu süreçte, minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla, otobüsle tam entegre olacak. Böylece toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilecek. Arnavutköy başta olmak üzere tüm İstanbul için hayırlı olsun.” dedi.

Ücret entegrasyonundan ilk etapta 17+1 koltuk kapasitesindeki araçlar yararlanabilecek. Arnavutköy’de yapılacak olan  proje doğrultusunda açıklanan hatlar ise ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8 ARN9, ARN10 ve ARN11 olarak kaydedildi. 

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’a tam 75 milyon Euro kazandıracak!


Geri Dön