30 / 04 / 2024

Enerji kaybının yüzde 30'u pencere kaynaklı!

Enerji kaybının yüzde 30'u pencere kaynaklı!

Pakpen, enerji tasarrufunda yalıtımın önemini vurgulayan çalışmalara imza atıyor. Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, sorularımızı yanıtladı. Enerji kaybının yüzde 30 ' u pencere kaynaklı...



Yıllık 250.000 ton plastik, 650.000 metreküp yalıtım malzemesi, günlük 1000 adet kompozit oda kapısı üretim kapasitesi, 750'yi aşkın uzman  çalışan ve 1500'e yakın bayii ile ülke geneline adını yazdıran Pakpen, enerji tasarrufunda yalıtımın  önemini vurgulayan çalışmalara imza atıyor. Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, sorularımızı yanıtladı. 


Kapı, pencere yaptırmak isteyenler neden Pakpen'i seçmeliler? 


Piyasaya sunduğumuz tüm kapılarda modem ve ileri teknoloji ve robotik sistemler kullanarak hatasız üretim gerçekleştiriyoruz. 

Bunun yanı sıra tüm PakDoor ürünlerinde bulunan suya ve neme dayanıklılık, ısı ve ses yalıtımı özellikleriyle kullanıcılara fayda sağlıyoruz. Ayrıca her kapımız için 25 yıl garanti veriyoruz. 


PakDoor PVC Kompozit İç Kapı Sistemleri'nin 11 farklı modeli Nova, Antaras, Layra, Vega, Electra, Sirius, Atlas, Libra, Gaia, Truva, Hidra günün trendlerine göre sürekli yenileniyor. Kompozit iç kapı sistemlerinin en önemli özelliği; her türlü ıslak zeminde zarar görmeden uzun yıllar kullanılabilmesi. Optimal, Rival, Global, Oval, Sürme, Royal ve İdeal serileri ile, her mevsime uygun pencere seçenekleri sunuyoruz. Renklerinin yıllarca solmaması, kolayca temizlenmesi, gürültüyü, soğuğu ve sıcağı dışarda tutup %40'a varan tasarruf sağlaması gibi önemli özellikleri bulunan Pakpen pencereler AB normlarında CE belgeli olarak üretiliyor. 


Kentsel dönüşüm süreci "binalarda enerji verimliliği" konusuna hak ettiği önemi tekrar kazandırdı. Yalıtımın "mantolama"dan ibaret olmadığını ifadeeden Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tıza, enerjinin %30'unun pencere, %17'sinin de dış kapılardan kaynaklı kayıplara uğradığını bildirdi. 

Pakpen olarak kentsel dönüşümü desteklediğiniz ve önerileriniz olduğunu biliyoruz. 


Bu önerilerinizi paylaşır mısınız? 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sürecinde 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin sponsoruyuz. Kentsel dönüşüm sürecinin sunduğu en önemli fırsatlardan biri de binalarda enerji verimliliğidir. Binalarda enerji tasarrufu denilince ilk olarak akla bina yalıtımı geliyor. Ancak bir binada harcanan enerjinin %35-40'lık kısmı yalıtımsız dış duvar, %30'u pencere, %17'si dış kapılar, %7'si çatı, %6'sı ise zeminden kaynaklanıyor. Pakpen olarak ürün gamımız ile bir binanın tüm dış cephe izolasyonunu sağlayabiliyoruz. 


Hürriyet Ek


Geri Dön