28 / 04 / 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alımı yapacak...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alımı yapacak...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara'da görevlendirmek üzere 15 uzman yardımcısı istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Bakanlığın konuya ilişkin ilanı kapsamında, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bu kapsamda, bakanlık merkez teşkilatında görev yapmak üzere genel idare hizmetleri sınıfı 7 ila 9. dereceden 15 uzman yardımcısı alacağı kaydedildi. 

Bu doğrultuda, adayların ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 senelerine yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda belirli puan türlerinden 70 veya üzeri puan alması ve en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen 4 yıllık fakültelerin birinden, son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmaları gerekmektedir.

Uzman yardımcılığı yarışma sınavı başvuruları, 15-26 Ocak 2024 tarihlerinde e-Devlet üzerinden veya bakanlığın resmi sitesinde yayımlanacak başvuru linki yolu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yapılacak. Söz konusu sınav, 22 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde sözlü olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, bu  yarışma sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi, bakanlığın internet adresinde yayımlanacak.

ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE İŞ YAPMAKTADIR?

Buna göre, enerji kaynaklarının ve enerjinin plan ve programlara uygun miktar ve evsafta üretilmesi, nakli ve dağıtımı için gerekli tedbirleri almak ve aldırtmak, Genel Müdür / Genel Müdür Yardımcısı tarafından verilen diğer görevleri yapmak. Öte yandan, enerji yönetimi metodolojisine göre veri toplama, değerlendirme ve planlama, uygulama, raporlama, enerji yönetim ve verimlilikte devamlılığı sağlama çalışmalarını yapar, sonuçlarına göre kararlar alır, uygulanması için Enerji Verimliliği Koordinatör Vali Yardımcısının da onayına sunar.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 15 uzman yardımcısı alımı yapacak...

ENERJİ YÖNETİCİSİ KİMLERDİR?

Enerji yöneticisi endüstriyel işletmelerde ve hizmet veya kamu binalarında enerji yönetimi ile alakalı eylemleri uygulamakla görevlendirilen yönetim adına sorumlu, enerji yöneticisi eğitimi almış ve enerji yöneticiliği sertifikası sahip kişiye denir.

KAMU KURUMUNDA ENERJİ YÖNETİCİSİ NE İŞ YAPMAKTADIR?

Bu yöneticilerin, görevleri arasında yer alan enerji tüketimlerini takip etmek, enerji tasarrufu yapmak ve enerji yönetim planlarını hazırlamak, enerji performans göstergelerini takip etmek ve raporlamak gibi işler bulunmaktadır.

Enerji Bakanlığı: "Elektrikte kurulu güç 2028'de yüzde 27 artışla 136 bin megavata ulaşacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Enerji Bakanlığı 25 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Temmuz! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön