02 / 05 / 2024

Enflasyon, en çok toplumun en savunmasız ailelerini vuruyor

Enflasyon, en çok toplumun en savunmasız ailelerini vuruyor

Bugünkü krizin ana sebebi, düşük gelirli insanların bütçelerinde daha iyi halde olanlara oranla çok daha büyük bir paya sahip olan gıda ve enerji ücretlerindeki keskin yükselişlerdir. Joseph Rowntree Vakfı aracılığı ile yapılan araştırma, 2017 ile 2019 bandında Birleşik Krallık'ta yoksulluğun yüzde



Destek kırılma noktasının ilerisine geçiyor. Geçen Ağustos ayında, NHS patronları, şansölyeye, yoksulluğun insanların sağlığı üstündeki etkisi sebebiyle yaşam maliyeti krizinin bir NHS krizine dönüşmek üzere olduğu ikazında bulundu. Halihazırda gergin olan sağlık hizmeti üstündeki bu ilave baskı, geçen sene muhtemelen daha da büyümüştür.

Tüm bunların şok edici bir neticesi, Trussell Trust ağındaki gıda bankalarının geçen sene bir milyonu çocuklar için olmak üzere yaklaşık 3 milyon koli elde edildiğinde açığa çıkmasıydı. Bu, bir önceki sene dağıtılan acil durum kolilerinin sayısında yüzde 37'lik bir yükselişti ve bu, Birleşik Krallık'ın her yerinde görülen rekor seviyedeki gereksinimi yansıtıyor. fakat (derin yoksulluk ve zorluklarla alakalı diğer araştırmalarla desteklenen) rakamlarımız, bunun ani bir acil durum olmadığını gösteriyor: bu, son beş senede iki kattan fazla yükseln ihtiyaçla beraber uzun vadeli bir krizin en son bölümü.

Gıda bankalarındaki gönüllüler ve personel her güçlüğün üstesinden geldi ve her gereksinim dalgasını karşıladı. Bunu yapmaya devam edecekler ama yoruldular. Birçoğu kemiğe kadar dayandı. Bir gıda bankası lideri bunu " düdüklü tencere durumu" olarak tanımladı . Aylık verilerdeki "talepteki iniş ve çıkışları" değerlendiren bir diğeri, bu yıl için şunları söyledi: "Maalesef hiç ulaşmak istemediğimiz yeni bir seviyeye ulaştık."

Enflasyon, en çok toplumun en savunmasız ailelerini vuruyor


Geri Dön