02 / 05 / 2024

Enflasyon ne zaman tek haneli olacak? Hükümet tarih verdi!

Enflasyon ne zaman tek haneli olacak? Hükümet tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun politikalarını adım adım Orta Vadeli Program'da görme imkanı olacak" ifadesini kullandı.



Afyonkarahisar ziyareti kapsamında iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, eylülde Orta Vadeli Programı (OVP), ekimde 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine geleceğini söyledi.

OVP’NİN ÜÇ AYAĞI VAR

Orta Vadeli Program’ın (OVP) üç ana ayağının olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Detayları elbette Merkez Bankamızın bilgisinde. İkinci konu, maliye politikamız, detaylı bir şekilde Orta Vadeli Program'da bulunacak. Depremden kaynaklanan belli bir süreli harcamalar dışında bütçe açıklarımızın, milli gelire oranını Avrupa Birliği standartlarına uygun civarda tutmak ana hedefimiz. Gelir ve harcama politikalarımızla kamunun bütçesini belli bir disiplin içinde yönetiyoruz. Bunun detayları OVP'de üç yıllık bir perspektifte kurum kurum tavanlarıyla birlikte yer almış olacak.

Enflasyon ne zaman tek haneli olacak? Hükümet tarih verdi!

TÜM KESİMLERLE İSTİŞARE

Öte yandan yapısal reformlar da çok önemli. İstişare toplantılarını işte bu yüzden yapıyoruz. İş dünyasıyla, işveren kesimiyle, sendikalarla, emek kesimiyle memur ve işçi sendikalarıyla görüşmeler yaptık. Yine TOBB'la bütün illerimizden gelen odalarla, borsalarla fikir alışverişlerimiz oldu. Afyonkarahisar ve Diyarbakır'da, diğer illerimizde yerel düzeyde de istişare toplantıları yaptık. Pazartesi günü de tarımla ilgili olarak yine bir istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Aldığımız tüm fikirleri değerlendirip, süzerek yapısal reform gündemimizi yapılandırıyoruz."

Dunya.com’da yer alan habere göre Yılmaz, OVP ile öngörülebilirliği sağlamayı amaçladıklarını, ekonominin düşmanının belirsizlik olduğunu belirterek, siyasi belirsizliklerin mayıs seçimleriyle ortadan kalktığını, OVP ile teknik anlamda da öngörülebilirliği güçlendiren bir çerçeveye sahip olacaklarını söyledi.

Yılmaz, “Bu hedef doğrultusunda bir taraftan yatırım, istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma süreci devam ederken, öte yandan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Amacımız istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştirmek. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun politikalarını adım adım Orta Vadeli Program'da görme imkanı olacak" ifadesini kullandı.


 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön