29 / 04 / 2024

Enflasyon rakamları açıklandı! Dolar/TL yükselişe geçti!

Enflasyon rakamları açıklandı! Dolar/TL yükselişe geçti!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Rakamlara göre, yıllık yüzde 17,53 ve aylık yüzde 1,94 artan tüketici fiyat endeksi karşısında Dolar/TL 0,3 artış göstererek 8,70 liradan işlem görüyor.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Haziran ayında tüketici fiyat endeksinin yıllık yüzde 17,53, aylık yüzde 1,94 artmasıyla yeni haftaya yükselişle başlayan dolar/TL 8,70 seviyelerinde işlem görüyor.

Enflasyon rakamları açıklandı! Dolar/TL yükselişe geçti!

Sputniknews'de yer alan habere göre; cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0.3 artışla 8.68 liradan tamamladı.

Dolar kuru  yeni haftaya yükselişle başladı hemen ardından 0.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0.1 üzerinde 8.69 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyir izleyerek 10.3095'ten, sterlin/TL de 0.1 değer kazancıyla 12.0364'ten satıia sunuluyor. Dolar endeksi ise 92.32 seviyesinde seyrediyor.

Dolar kuru bugün ne kadar?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön