04 / 05 / 2024

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Mart ayında açıklanan enflasyon oranı yıllık bazda 20 yılın zirvesine çıkarak, yüzde 61,14 oldu. İlk 3 ay enflasyon yüzde 22,81 oldu. Milyonlarca işçi, kamu çalışanı ve emekliler için temmuz ayını beklemeden yeni asgari ücretin duyurulmasını istedi.



Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon rakamları geçtiğimiz Aralık ayında asgari ücreti güneşe tutulmuş kar gibi adeta eritti. Asgari ücrete 2022 yılında yüzde 50,54 oranında zam yapıldı ve asgari ücret 4 bin 253 liraya çıktı.  Enflasyondaki yüksek artış milyonlarca asgari ücretlinin aldığı zammı 3 ayda eritti. Asgari ücrete zam yapıldığı günden bu yana enflasyondaki artış yapılan bin 428 lira zammın bin 37 lirasını yutmuş vaziyette. Yani bugün 4 bin 253 liranın alım gücü 3 bin 216 liraya geriledi.  Türkiye'de yıllık enflasyon 20 yılın zirvesine çıkarak, yüzde 61,14 oldu. İlk üç ayda ortaya çıkan enflasyon yılbaşında milyonlarca işçiye yapılan yüzde 50,54 oranındaki zammı geride bıraktı. 4 bin 253 liralık asgari ücretin alım gücü bin 37 lira düşerek 3 bin 216 liraya geriledi. Çarşı pazarda önüne geçilemeyen fiyat artışları karşısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enflasyon şu anda yüzde 60'ın üzerinde. Problem mi? Problem. Ama faiz kıskacından da çıkarttık… Piyasa canlı, işler elhamdülillah iyi. Kapasite kullanım oranları 79-80’lerde. Ticaret iyi. Bundan sonra yapmamız gereken şey, fiyatlardaki davranış bozukluğunun giderilmesi." şeklinde konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön