22 / 05 / 2024

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Enflasyon sonrasında asgari ücret rakamı güncellendi! Bakan asgari ücretle ilgili kriteri açıkladı

Mart ayında açıklanan enflasyon oranı yıllık bazda 20 yılın zirvesine çıkarak, yüzde 61,14 oldu. İlk 3 ay enflasyon yüzde 22,81 oldu. Milyonlarca işçi, kamu çalışanı ve emekliler için temmuz ayını beklemeden yeni asgari ücretin duyurulmasını istedi.



ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN: ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ YOK ENFLASYON FARKI DEĞERLENDİRİLECEK

Asgari ücretle çalışanların, parasının büyük bölümünü ayırmak zorunda bulunduğu gıda fiyatlarında TÜİK’e göre son bir yılda yüzde 70, Birleşik Kamu İş’in hesaplamalarına göre ise yüzde 118 oranında artış yaşandı. En düşük memur maaşı, 6 bin lira sınırına dayanan açlık sınırını zor karşılarken, asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi ve emeklinin eline geçen para, açlık sırının bile oldukça altında kaldı. Son dönemde kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik yoksullaşmas 2021 yılının son aylarından itibaren açlık tehlikesini büyütmeye başladı.

"SİYASİLER KENDİ DEĞERLENDİRMELERİNİ YAPAR BENİ KONUŞMAMI BAKAN OLARAK DEĞERLENDİRİN"

Tüm bu gelişmeler ışığında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise ekonomi piyasalarındaki asgari ücret zammı beklentisiyle alakalı açıklama yaptı. Bilgin, asgari ücrete geçtiğimiz yılın sonunda yüzde 50'nin üzerinde bir artış yapıldığını söyleyerek Temmuz ayında asgari ücrete zam görüşmesi değil enflasyon farkı görüşmeleri yapılacağını bildirdi. Bilgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Siyasetçiler, siyasi pozisyonları açısından kendi değerlendirmelerini yaparlar. Demokraside mekanizmalar böyle işler. Benim konuşmalarımı çalışma hayatında sorumlu Bakan olarak değerlendirmek lazım. Temmuzda toplu sözleşmelerin enflasyon farkı var. Bunları karıştırmamak lazım. Temmuz ayı geldiğinde hem memurlar ile hem işçilerle yaptığımız sözleşmeleri değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön