07 / 05 / 2024

Enflasyon yüzde 140'a merdiven dayadı! Cüzdanlar alev alev, herkesi yaktı geçti!

Enflasyon yüzde 140'a merdiven dayadı! Cüzdanlar alev alev, herkesi yaktı geçti!

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz, tüketici ve üretici fiyatları arasında 60 puan fark oluştuğunu açıkladı. ÜFE'nin yüzde 144.61'i gördüğünü açıklayan Oğuz, enflasyonun yüzde 140'a merdiven dayadığını belirtti.



BU MALİYETLER ŞİRKETLERİN KORKULU RÜYASI OLACAK

Artan bu maliyetleri tüketicilere yansıtamayanlar, mevcut refah seviyelerini sürdüremeyeceğine dikkat çeken Oğuz, bu gibi bir durumunu daha fazla işsizin oluşmasına neden olacağını vurguladı. 
Takipteki kredilerin oranın yükseleceğini belirten Oğuz, "Artan fiyatlara rağmen ürünleri satmak zorlaşacak." ifadelerini kullandı.

Oğuz arından şu cümleleri kaleme aldı:

"Ancak sorun şu ki taşınamayacak kadar yüksek maliyetlerin finansman zorluğu kadar yüksek enflasyon ve tırmanan durgunluk dalgası da eşanlı yaşanacak. Bu, fırtınalı bir denizde su almaya başlamış teknenin, ilaveten çıkan azgın dalgalar ve kayalıklarla baş etme zorunluluğudur."

Temmuz ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Temmuz ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?İKİ SORUYA İKİ YANIT

Şirketler nasıl tedbir alabilir? 

Oğuz, şirketlerin bu duruma karşı nasıl önlemler alabileceiğini de açıkladı. Öncelikle borca dikkat edilmesi gerektiğini belirten Oğuz, ürününü çeşitlendirip pazarını genişletmek gerektiğini açıkldı. Verimliliğini artırmak için çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Oğuz kaleme aldığı yazında şu cümleleri kullandı:

"İş, ilişki, iletişim süreçlerini yeniden tanzim ederek. Yoksa bilgi süreçleri oluşturup yüklendiği külfeti veri odaklı yöneterek…"

Tüketiciler nasıl önlem alabilir?

Ekonomist Dr. Şeref Oğuz tüketiciler için de alınabilecek tedbirleri açıkladı. Şeref Oğuz son olarak şu cümlelerle yazısını noktaladı: "Enflasyon külfetini fütursuzca fiyatına yansıtan şirket ile maliyetli ürünlerini satmak zorunda olanları ayırt etmek zorunda… Kolay değil ancak üreticinin var kalabilmesi için tüketicilere de sorumluluk düşüyor."

Merkez Bankası'ndan flaş hamle! Dolar alacaklar dikkat

Son Dakika! Fed faiz kararını açıkladı!

Altın ve doların fırlayacağı tarih belli oldu! Hemen her dediği çıkan İslam Memiş'in flaş açıklamasına bakın! Son dakika

Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş altın için ilk kez böyle uyardı! Bunu yapmayan ziyan olur! Hemen açıklamaya bakın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön