11 / 05 / 2024

Enflasyonda kritik gün geldi çattı! İşte ekonomistlerin tahmini

Enflasyonda kritik gün geldi çattı! İşte ekonomistlerin tahmini

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında TÜFE'nin yüzde 3,10 artacağını tahmin ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,18'e düştü. İşte diğer tahminler...



YILLIK ENFLASYONDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 3,10) göre bir önceki ay yüzde 85,51 olan yıllık enflasyonun yüzde 84,78'e gerileyeceği hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 3,54 artış göstermişti.

YIL SONU TAHMİNİ YÜZDE 70,18

Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 73,12'den yüzde 70,18'e geriledi.

İSTANBUL’UN KASIM AYI ENFLASYONU BELLİ OLDU
İTO, kasım ayına ilişkin fiyat artışlarını dün açıkladı. İstanbul’da perakende fiyatlar, aylık bazda yüzde 3.10 arttı, yıllık artış yüzde 105.55 olarak gerçekleşti. İstanbul'un enflasyonu kasımda bir önceki ay gördüğü rekor seviyeden geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön