04 / 05 / 2024

Engelli çocuklar için Sevgi Parkı'nın temeli atıldı!

Engelli çocuklar için Sevgi Parkı'nın temeli atıldı!

Şişli Belediyesi ile 118-T Lions Yönetim Çevresi Federasyonu' nun engelli ve engelsiz çocukların bir arada oynayabilmeleri için yapmayı planladıkları Sevgi Parkı' nın temelleri bugün atıldı...




Şişli Belediyesi ile 118-T Lions Yönetim Çevresi Federasyonu, engelli ve engelsiz çocukların ön yargılardan uzak şekilde bir arada oynayabilmeleri için ortak bir projeye imza attılar. “Sevgi Parkı” olarak adlandırılan oyun parkının temel atma törenine Şişli Belediye Başkan Yardımcıları Monik İpekel ve Vasken Cemil Barın ile Lions Uluslararası Başkanı Berry Palmer katıldı.


Ayazağa’da 1725 metrekarelik bir alan tahsis edilerek yapılması planlanan Sevgi Parkı  çevre bölgedeki engelli çocukların engelsiz çocuklarla ön yargıdan uzak bir şekilde beraber oynamaları için uygun şartlar taşıyacak.


Şişli Belediye Başkan Yardımcıları Monik İpekel ve Vasken Cemil Barın ile Lions Uluslararası Başkanı Berry Palmer’ın katılımlarıyla temeli atılan “Sevgi Parkı”, engelli olan ve engelli olmayan çocukların bir arada oynaması için özel olarak tasarlanan kum havuzlarından, spor ekipmanlarından, salıncaklardan, oyun gruplarından ve zihin geliştirici oyunlardan oluşan açık alan ile orman içi yapılaşmaya uygun “ağaç ev” tipinde 80 metrekarelik bir kapalı alandan oluşacak. Söz konusu kapalı alanda engelli tuvaletlerinden, bebek bakım odalarına, mutfaktan toplantı ve konferans salonlarına kadar tüm hizmetler ailelerin ve çocuklarının hizmetine sunulacak. 

 

Nisan ayı sonunda tamamlanması planlanan “Sevgi Parkı”, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları  Sözleşmesi’nin en önemli maddelerinden biri olan oyun hakkını, insan hakları ve fırsat eşitliği ilkesi ile harmanlayarak engelli çocuklar ile engelsiz çocuklara aynı sahada oyun hakkı vermeyi amaçlıyor.


Dünya



Geri Dön