03 / 05 / 2024

Engin Önen: Kentsel dönüşüm sosyal demokratların işi!

Engin Önen: Kentsel dönüşüm sosyal demokratların işi!

Yerel yönetimler açısından önümüzdeki dönemin en önemli meselelerinden birinin "kentsel dönüşüm" konusu olduğuna dikkat çeken Önen, "Geçmiş dönemlerin plansız, düzensiz ve özensiz kentleşmesini bedelini ödüyoruz" dedi




Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Engin Önen, Narlıdereliler ile buluşmaya devam ediyor. Yerel yönetimler açısından önümüzdeki dönemin en önemli meselelerinden birinin "kentsel dönüşüm" konusu olduğuna dikkat çeken Önen, "Geçmiş dönemlerin plansız, düzensiz ve özensiz kentleşmesini bedelini ödüyoruz. Ama bunu fırsata çevirmeye çalışan barbar kentleşme anlayışına karşıyız" dedi. 


Önen, görüşlerini şu sözlerle sürdürdü; "Kentsel dönüşüm alanlarına, kasabın koyuna baktığı gibi bakanlardan değiliz. Hem adil hem de kentsel mimari değerleri koruyan bir kentsel dönüşüm mümkündür. En iyi model kooperatifleşmedir. Narlıdere'de bunun alt yapısı oluşmuş durumda. Biz kentsel dönüşüm kooperatifleri ile müzakere ederek örnek projeler hazırlayacağız. Bu iş, sosyal demokrat kent yönetimini görenlerin işidir." 


Milliyet Ege


Geri Dön