15 / 05 / 2024

EPDK personel alımı 2023! EPDK personel alımına başladı! Bugün başvurun yarın işe başlayın! İşte şartlar!

EPDK personel alımı 2023! EPDK personel alımına başladı! Bugün başvurun yarın işe başlayın! İşte şartlar!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, personel alımına başladı. İşte EPDK iş ilanına dair detaylar!



EPDK, memur alımı için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Öncelikle EPDK memur alımı için KPSS puanı gerekmektedir.

 Peki EPDK personel alımı ne zaman, hangi pozisyonlarda personel alacak? Başvuru nereden gerçekleşecektir? KPSS puanı en az ne kadar olmalı? Başvuru şartları nelerdir? İşte ayrıntılar!

EPDK 40 KİŞİLİK POZİSYON AÇTI!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), farklı alanlarda 40 kişilik uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. EPDK kurumun memur alımı ilanları için başvuru süreci başlamıştır.

EPDK kadrosunda meydana gelen eksikliği karşılamak için 8 farklı alanda istihdam edilmek üzere uzman yardımcısı alımı gerçekleşecektir. İşe alımlarda KPSS puanı aranmasının dışında özel sınav da uygulanacak. Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacak olan adaylar için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar içerisinden seçilecektir.

EPDK İŞE ALIM BAŞVURULAR NE ZAMAN?

EPDK işe alım başvuruları 7 Nisan 2023 tarihi itibarı ile başladı.14 Nisan 2023 tarihi de son başvuru tarihi olarak belirlenmiştir.

EPDK İŞE ALIM BAŞVURU İÇİNNEREYE BAŞVURU YAPILACAK?

İlana başvurular yalnızca online olarak web üzerinden yapılabilecek. Başvuru ekranı için http://www.turkiye.gov.tr/enerji-piyasasi-duzenleme-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim sayfasıdır.

EPDK PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylarda aranan ilk şartlar ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlardır. Ayrıca 2021 ya da 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS puan türlerinden ise en az 80 puan alınmış olması gerekiyor.

Bunun dışında en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olunması gerekir ve bunun yanında 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

GİRİŞ SINAVI NASIL YAPILACAK?

EPDK personel alım başvurusunun giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılacaktır. Yazılı sınav kısmında atama yapılacak olan kadro sayısının en fazla 20 (yirmi) katı aday çağrılacaktır.


Geri Dön