02 / 05 / 2024

EPDK'dan kış gelmeden flaş hamle! Yüksek maliyete dur deniyor!

EPDK'dan kış gelmeden flaş hamle! Yüksek maliyete dur deniyor!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, azami uzlaştırma fiyat mekanizması uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı. İşte konuyla ilgili o son dakika gelişmesi...



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, azami uzlaştırma fiyat mekanizması uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı. 

EPDK'den gelen yazılı açıklamada, birçok Avrupa ülkesinin enerjide arz güvenliği için tedbirler aldığına, bunlardan birinin de azami uzlaştırma fiyat mekanizması olduğuna dikkat çekildi.

EPDK dan kış gelmeden flaş hamle! Yüksek maliyete dur deniyor! 

EPDK'nin de 6 ay önce bu mekanizmayı devreye aldığına dikkat çekilirken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasına "İlk 6 aylık uygulamamız sonucunda hiçbir santral kapanmadı ve arz güvenliği sıkıntısı yaşamadık ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Hem serbest piyasa yapısını koruyacağız hem de içinden geçtiğimiz dönemin doğasına uygun önlemleri almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak başladı. 

İşte son dakika açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön