18 / 05 / 2024

EPDK azami uzlaştırma fiyat mekanizması

EPDK azami uzlaştırma fiyat mekanizması

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, azami uzlaştırma fiyat mekanizması uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı. İşte konuyla ilgili o son dakika gelişmesi...

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreci

EPDK düğmeye bastı! O bedel elektrik faturalarından düşülecek!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük yaptığı tespit edilen 40 şirketi tespit eden EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyarlık bedeli tüketicilere iade etmeye hazırlanıyor.

Arabuluculuk ve uzlaştırmayla 8 milyonu aşkın kişi anlaştı

Adalet Bakanlığı'nca uygulanan arabuluculuk ve uzlaştırma yöntemleriyle bugüne kadar 8 milyonu aşkın vatandaş, mahkemeye gitmeden anlaştı.

EPDK'dan kış gelmeden flaş hamle! Yüksek maliyete dur deniyor!

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, azami uzlaştırma fiyat mekanizması uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı. İşte konuyla ilgili o son dakika gelişmesi...

EPDK duyurdu! Elektrik faturasını yükseltecek maliyetlere fren

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim santrallerine yönelik azami uzlaştırma fiyatlarını açıkladı. EPDK tarafından belirlenen azami uzlaştırma fiyatı; ithal kömür ve doğal gaz için megavatsaati 2 bin 500 Türk lirası olurken, diğer santraller için de bin 200 TL olarak belirlendi.

Samsun Nalbantlı TOKİ konutlarında kamulaştırma!

Nalbantlı Mahallesine yapılacak olan TOKİ konutlarında kamulaştırma yetkisi verildi. Uzlaşma sağlanan hak sahipleri ile tapu devir işlemlerinin yapılması için Vezirköprü Belediyesi bir kişiyi görevlendirecek.

Fikirtepe'deki acele kamulaştırma kararında son durum ne?

Fikirtepe'de bir 'acele el koyma' davasında çıkarı ret kararı Bakanlığın tarafların uzlaşmasını beklemeden acele kamulaştırma yoluna gittiğini ortaya koydu .

Kamulaştırma işlemleri için vekaletname!

Kamulaştırmaya konu olan taşınmazın tamamını veya bir kısmını ilgili belediyeye pazarlık suretiyle satmaya, uzlaşma komisyonu nezdinde tanzim edilecek tutanakları imzalama gibi işler için vekil atayabiliyor. İşte kamulaştırma işlemleri için vekaletname..

Kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım?

Gayrimenkulü belediye tarafından kamu hizmeti için kamulaştırılan malikler el atma zamanına bakmaksızın belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki, kamulaştırma uzlaşma davetiyesi geldi ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

İzmit'te kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Encümende Büyükşehir'e ait bir işyeri kiralanırken kamulaştırma kararı alınmış yerlerdeki uzlaşılan vatandaşlara ödenecek para miktarlarına karar verildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığ

Kamulaştırma uzlaşma daveti gelirse ne olur?

Kamulaştırma sürecinde taşınmaz maliklerine tebligat yapılarak Uzlaşma Komisyonu ’na davet edilir, uzlaşma sağlanması durumu tutanak ile tespit edilir. Peki, kamulaştırma uzlaşma daveti gelirse ne olur?

Fikirtepe dönüşümünde acele kamulaştırma yöntemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşümü hızlandırmak için maliklerle büyük oranda anlaşma sağlandı. Uzlaşılan adalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "acele kamulaştırma" yöntemi uygulanıyor..

Taksim Yayalaştırma Projesi başladı!

Taksim Yayalaştırma Projesi 1. Etabı'nın tamamlanmasının ardından Sıraselviler Caddesi araç trafiğine çift yönlü açılacak. Bu kapsamda Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde yol genişletme çalışmaları başlatıldı.

EPDK azami uzlaştırma fiyat mekanizması Haberi

EPDK azami uzlaştırma fiyat mekanizması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, azami uzlaştırma fiyat mekanizması uygulamasının süresinin 6 ay uzatıldığına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptı. 

EPDK'den gelen yazılı açıklamada, birçok Avrupa ülkesinin enerjide arz güvenliği için tedbirler aldığına, bunlardan birinin de azami uzlaştırma fiyat mekanizması olduğuna dikkat çekildi.

EPDK'nin de 6 ay önce bu mekanizmayı devreye aldığına dikkat çekilirken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, konuyla ilgili açıklamasına "İlk 6 aylık uygulamamız sonucunda hiçbir santral kapanmadı ve arz güvenliği sıkıntısı yaşamadık ancak tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Hem serbest piyasa yapısını koruyacağız hem de içinden geçtiğimiz dönemin doğasına uygun önlemleri almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak başladı. 

İşte son dakika açıklamaları...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan hammadde fiyatları nedeniyle yüksek...