27 / 04 / 2024

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

 O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

Azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük gerçekleştirdiği tespitiyle 40 şirkete yönelik önceki günlerde karar alan EPDK, bu şirketlerden alınacak 11 milyar Türk Lirası bedelinin ise tüketicinin elektrik faturalarından düşüleceğini açıklamıştı. EPDK’dan bugün yeni bir haber geldi: İade süreci



 

Kısa süre önce söz konusu şirketlere yönelik incelemede sisteme aykırı fiyat hareketleri tespit edildiğini  açıklayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),  toplam 40 şirketin, bu nedenle 11 milyar Türk Lirasını geri ödeyeceği açıklamasını yapmıştı.

Bugün ise Azami Uzlaştırma Fiyat (AUF) mekanizması kapsamında şirketlerin geri ödeme sürecine başlandığı haberi geldi.  EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,  söz konusu şirketlerden toplam tutarın 1 milyar TL’ye yaklaşan kısmının tahsilatının yapıldığını bildirerek,  arz güvenliğini sağlamak ve tüketicileri yüksek maliyet artışlarından koruyabilmek hedefli hayata geçirilen azami uzlaştırma fiyat mekanizmasında usulsüzlük yapıldığı tespitiyle aralarında Limak ve IC İçtaş’ın yer aldığı 40 şirket bulunduğunu kaydetti.

  O paralar elektrik faturalarından düşülecek! EPDK Başkanı açıkladı!

ŞİRKETLER BÜYÜK KISMI GERİ ÖDEMEYE BAŞLADI

 

EPDK Başkan Yılmaz, şirketlerin büyük kısmının geri ödeme sürecini başlattığına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Kararımızın tebliğinin üzerinden 1 hafta geçmeksizin 1 milyar TL'ye yaklaşan bir kısmı tahsil edilmiş durumda. Şu husus unutulmamalıdır; bu bir ceza şeklinde değil, haksızca alınmış bir meblağın geri iadesi şeklindedir. Ödemeye yanaşmayan şirket bulunursa, EPİAŞ'taki alacaklarından ve teminatlarından keseceğiz. Yani ya ödenecek ya ödenecek. Birileri inanmak istemese de,  11 milyarı TL'yi aşan bu meblağ, AUF havuzundan tüm tüketicilerin maliyetlerinde düşüş anlamına geliyor. Umuyorum bundan böyle bütün şirketlerimiz AUF konusunda en az EPDK kadar hassas davranır."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön