28 / 04 / 2024

Epique Island, Aksoy Holding’in en önemli gündemi!

Epique Island, Aksoy Holding’in en önemli gündemi!

Akaryakıt-enerji, turizm-gayrimenkul ve uluslararası ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Aksoy Holding'in Bodrum’da hayata geçirdiği Epique Island projesi şu anda gündemindeki en önemli proje...



Aksoy Holding, akaryakıt-enerji, turizm-gayrimenkul ve uluslararası ticaret sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun akaryakıttaki iştiraki Turcas geçtiğimiz yılı 20 milyar TL, enerjideki işi Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali ise 800 milyon TL ciroyla kapattı. Turizm ve gayrimenkuldeki en önemli işi Conrad İstanbul olan Aksoy Holding’in şu anda gündemindeki en önemli proje de Bodrum’da hayata geçirdiği Epique Island. Projede beşinci yıllarında olduklarını belirten Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, dünyanın en önemli mimarlık şirketlerinden Güney Afrikalı SAOTA ile çalıştıklarını söylüyor. “Dünyanın en lüks 20 evinin 10’unu SAOTA yaptı. Türkiye’deki ilk projeleri. 75 adet SAOTA evi tasarladık ve hepsi kendi içinde özgün projeler oldu” diyor.

Capital’de yer alan habere göre; Eqiue Island, Bodrum’da Tilkicik Koyu’nda yer alıyor. Her ne kadar adı ada olsa da aslında bir yarım ada. Aksoy, yatay mimariye sahip projenin Bodrum mimarisine ve çevreye yüzde 100 saygılı olma hedefiyle hayata geçirildiğini söylüyor. Projede büyüklüğü 480 ila 700 metrekarelik büyüklükte 75 adet villanın yanı sıra işletmesi uluslararası bir markaya verilecek bir butik otel ve küçük bir marina da yer alıyor. Toplam yatırım bedeli 200 milyon Euro olan projede site içindeki konumlarına bağlı olarak villaların fiyatı 2,3 milyon Euro ile 5,5 milyon Euro arasında değişiyor. Yüzde 30’u satılan villalarda yaşam ise 2019 yılı yaz ayında başlayacak.

Epique Island projesinin yanında Aksoy Holding turizm ve gayrimenkulde yeni yatırımlara açık. Ancak yeni yatırımlar için mevcut yatırımların yarattığı açık pozisyonu kapatmayı bekliyor. Şu anda hedeflerinin işlerine odaklanıp kârlılıkları maksimize etmek ve borçluluk oranını bilanço aktiflerinde yüzde 30’dan yüzde 15’e düşürmek olduğunu belirten Batu Aksoy, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bilançomuzu daha sağlıklı hale getirmek bir numaralı önceliğimiz. İki numaralı önceliğimiz coğrafi çeşitlendirmeye gitmek. İşlerimizin yüzde 99’u Türkiye’de, şimdi biraz da coğrafi çeşitlendirme yapıp inovasyon ve teknolojinin geliştiği ülkelerde çok büyük olmayan ama geleceği olan yatırımlara adım atmak istiyoruz. Biraz kabuğumuzu aşmak istiyoruz. Türkiye’deki işlerimizi hızlı ve verimli bir şekilde finalize edip mevcut işlerimizin kendi iç verimliliğini artırmayı amaçlıyoruz.”

“GASTRONOMİK SEYAHATLER YAPIYORUZ”

Batu Aksoy biri 3 yaşında diğeri 8 aylık iki çocuk babası. Ailesi en büyük önceliği. Hobileri de var. Spor hayatının bir parçası, sanat da öyle... Her sabah saat 6:30’da kalkıp bir saat spor yapıyor. Gastronomi de ilgi alanı. 5 yıl önce eşiyle evlendikten hemen sonra birlikte gitmek istedikleri yerlerin bir listesini yaptıklarını belirten Aksoy, “Seyahat etmeyi çok seviyorum, Geniş arkadaş gruplarıyla gastronomik seyahatler yapıyoruz. Şimdi San Sebastian’a gitmeyi planlıyoruz” diyor.


Geri Dön