16 / 05 / 2024

Ercan Gülsuyu: Gölcük'e modern okullar kazandırıyoruz!

Ercan Gülsuyu: Gölcük'e modern okullar kazandırıyoruz!

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yenilenmesi beklenen okullarla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, "Eğitime hak ettiği yatırımı yapıyoruz" dedi.



Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yenilenmesi beklenen okullarla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, "Eğitime hak ettiği yatırmı yapıyoruz"dedi.


Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, önümüzdeki süreç içerisinde yenilenmesi beklenen okullarla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, "Gölcük, eğitime hak ettiği büyük yatırımı yapıyor" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu, açıklamalarında "Öncelikli olarak İlçemizde Gazi İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alana karşılık olarak başlatılan ve büyük bir kısmı tamamlanan 92 derslik proje ile birlikte ilçemizde eğitim alanlarında büyük değişim ve gelişmeler yaşandı. Özellikle yapılan 92 derslik projenin sonrasında öğrencilere eğitim verilen alanlar, tam anlamı ile eğitime elverişli hale getirildi ve bu okullarımızdaki öğrencilerimiz hak ettikleri ortamlara kavuştular" dedi. 


'YENİ BİNALAR YAPILACAK' 

Gülsuyu, "ilçemizde gerçekleştirilen 92 derslik bu proje ile birlikte toplam 5 yeni okul binası yapıldı. Ayrıca 92 derslik projenin sona ermesinin üzerine eğitim alanında yapılan değişikliklerimiz ve yatırımlarda devam ediyor.Bu gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında öncelikli olarak İhsaniye Merkez'de bulunan eski ismiyle Sağlık Meslek Lisesi olarak bilinen Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ulaşlı bölgemizde deniz kenarında bulunan eski ismiyle Gölcük Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bilinen Gölcük Anadolu Lisesi için yeni bina yapılacak. Çünkü bu iki okulumuz Gölcük'ümüz açısından büyük bir oranda öneme sahip olan okullarımızdır. Aynı zamanda daha önceden kalan ve eğitime oldukça elverişsiz olan binalardan ötürü bu okullarımız için yeni binalar yapılacak" dedi. 


'UYGUN BİR ARAZİ ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ' 

Gülsuyu, "yapılacak olan okullarımız arasında en çok merak edilen yerlerden bir tanesi olarak İhsaniye'de bulunan Sağlık Meslek Lisesi var. Bu okulumuzla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu ziyaretlerinde okulla ilgili olarak gerekli bütün her şeyin hazır olduğunu, uygun bir arazinin gösterilmesinin ardından okulun hemen yapılacağını belirtti. Bizlerde bu noktada yerel yöneticilerimizle birlikte o bölgemizde uygun bir arazi arayışı içerisine girdik. Okulun yapılacağı alan belirlendikten sonra çalışmalar başlayacak" dedi. 


ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 

Ercan Gülsuyu, "Diğer yandan yine ivedilikle yapılacak olan okullarımızdan bir diğeri de Ulaşlı'da bulunan Anadolu Öğretmen Lise'mizdir. Bu lisemizle ilgili olarak Ulaşlı'daki döner kavşağın üst tarafında yaklaşık 12 dönümlük bir arazi belirlendi. Bu arazimiz zaten devlete ait olduğu için ilk etapta hiçbir sorunla karşılaşılmadı ve yine okulun yapımı için gerekli tüm anlaşmalar gerçekleştirildi. İnşallah oraya da yeni bir okul binamızı yapacak ve kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanacak" dedi. 


'ÇİFTLİK İLKOKULU HİZMETE AÇILACAK' 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, "Ayrıca yine İhsaniye Çiftlik Mahallesi'nde eğitim öğretim yılı başında inşaatına başlanan Çiftlik İlkokulu'nu da 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Yine bu okulumuzda o bölgemizde yaşayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yapıldı. Şimdiden Gölcük'ümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Yine ilçemizde İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu'na ihtiyaç duyulduğu için gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Şirinköy Düzağaç Mahallesi'nde bulunan kalıcı iş merkezleri yine bu okullarımız için hazırlanıyor. Yine bu iş merkezlerinin karşısında bulunan boş ve geniş bir arazi vardı. Bu bölgemize de içerisinde geniş öğrenci nüfusuna hitap edecek ve içerisinde bölümlerin atölyelerini de barındırabilecek Endüstri Meslek Lisesi yapılacak ve büyük bir rahatlama oluşacak. Tüm bunların devamında yine Kız Meslek Lisesi, Değirmendere Şehit Cengiz Topel ilkokulu ve Piyalepaşa İlkokulu'da yine ihtiyaç duyan okullarımızın arasında yer alıyor" şeklinde konuştu. 


Gölcük Postası 


Geri Dön