02 / 05 / 2024

Erciyes'te 21 yeni otel hizmete girecek!

Erciyes'te 21 yeni otel hizmete girecek!

Kayseri kış turizminde atağa kalktı. Erciyes'te 21 yeni otelin hizmete gireceğini belirten Vali Düzgün "Kayak pistlerinin uzunluğu da 175 kilometreyi bulacak. Hedefimiz dağda kış olimpiyatlarının yapılmasını sağlamak" dedi



Kayseri Valisi Orhan Düzgün Kapadokya Krallığı'na başkentlik yapmış olan Kayseri'nin kültür, kayak ve sağlık turizmi açısından çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kentin zengin Selçuklu eserleri nedeniyle '2014 Dünya Geçici Miras Listesi'ne dahil edildiğini hatırlatan Vali Düzgün, Erciyes'i kayakta cazibe merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Erciyes Kayak Merkezi'nin ise 2-3 yıl içinde Erciyes Dağı'nın çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna değinen Vali Düzgün, Erciyes'e şehir merkezinden ve havalimanından 25 dakikada ulaşılabildiğini vurguladı. 


9 OTELİN YAPIMI SÜRÜYOR 

Erciyes'te devam eden otel yatırımları hakkında da bilgi veren Vali Düzgün şöyle devam etti: "Şu anda Erciyes'te yapımı devam eden 9 yeni otel var. Bunların 3'ünün açılmasını bekliyoruz. 21 yeni otel ise önümüzdeki yıllarda hizmete girecek. Şu anda kayak pistlerimizin uzunluğu 125 kilometreye kadar ulaştı. Yeni yapılacak olan pistlerle bu uzunluk 175 kilometreyi bulacak. Bu da Erciyes'te ulusal ve uluslararası ölçekte müsabaka ve olimpiyatların yapılmasına fırsat verecek." Aralık ayından itibaren Avrupa'dan Erciyes Kayak Merkezi'ne ciddi oranda turist gelmesini beklediklerini belirten Vali Düzgün "Bununla ilgili bağlantılar yapıldı. Kolay ulaşımı temin amacıyla bazı havayolu şirketleri Kayseri'ye uçak seferleri başlattılar" dedi. Şehrin Selçuklu dönemine ait çok ciddi kültür mirasına sahip olduğunu ifade eden Düzgün, Türkiye'nin ilk ve tek Selçuklu Müzesi'nin de Kayseri'de olduğuna dikkat çekti. 


'TERMAL TURİZMDE DE İDDİALI HALE GELECEĞİZ'

Maden Tetkik Arama Enstitüsü tarafından Erciyes Dağı'nda termal su kaynağı arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün, volkanik bir yapı olan Erciyes'te termal kaynağa rastlanılması yönünde olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi. Çalışmaların yüzde yüz sonuçlanmadığını kaydeden Vali Düzgün, "Termal su kaynağının bulunmasıyla beraber kayak ile birilikte termal turizmin gelişmesi de söz konusu" diye konuştu. 


BU ŞEKER ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALIYOR

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Kayseri Şeker Fabrikası, enerji ihtiyacını güneş enerjisi santrali ile karşılıyor. Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akay kantar arazilerini, enerji üretim üssüne dönüştürme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Akay, Süksün Elektrik Güneş Enerjisi Santrali'nin beklentilere cevap vermesi durumunda diğer kantarlara da güneş panelleri kurulmasını hedeflediklerini ifade etti. Kayseri'de enerjisini güneşten karşılayan ilk fabrika olduklarını belirten Akay, Süksün pancar kantarına 500 KW gücünde Güneş Elektrik Santrali kurduklarını, 1 milyon 400 bin liraya mal olan santralden elde edilen geliri ise çiftçiye ek gelir olarak aktardıklarını dile getirdi. 


Ali Altndaş-Sabah


Geri Dön