05 / 05 / 2024

Erdal Bahçıvan: Akkuyu 8 milyarlık yatırım sağlayacak!

Erdal Bahçıvan: Akkuyu 8 milyarlık yatırım sağlayacak!

Türkiye'nin enerji ve teknoloji sektöründe en büyük platformu olmaya aday CNR Energy İstanbul Fuar ve Konferansı açıldı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan (sağda) sektör temsilcileriyle CNR Energy İstanbul Fuarı'nın kurdelasını kesti.



İSO Başkanı Erdal Bahçıvan (sağda) sektör temsilcileriyle CNR Energy İstanbul Fuarı'nın kurdelasını kesti. 


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Akkuyu'da kurulacak ve maliyeti 20 milyar dolar olacak ilk nükleer santralimizde, hükümetimizin hesaplarına göre yerli sanayimize, inşaat firmalarına ve diğer birçok sektöre yönelik 7-8 milyar dolarlık bir yatırım imkanı doğuracak" diye konuştu. 


ENERJİ MERKEZİ OLUYORUZ 


Türkiye'nin enerji ve teknoloji sektöründe en büyük platformu olmaya aday CNR Energy İstanbul Fuar ve Konferansı açıldı. Fuarda konuşan Bahçıvan, "ülkemizi uluslararası arenaya çıkaracak en büyük projelerden biri olan TANAP, Şahdeniz sahasını Türkiye ve AB'ye taşıyarak, doğalgaz tedarikini güçlendirecek. Bu projenin, ülkemizin uzun vadeli politikalarına destek vermesi açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Kurulacak nükleer enerji santrallerinde kullanılacak yerli ürünler de ülkemiz için çok ciddi fırsatlar içeriyor" dedi. 


Yeni Akit



Geri Dön