28 / 04 / 2024

Erdemoğlu Holding Adıyaman'da Mimarlık Fakültesi kuruyor!

Erdemoğlu Holding Adıyaman'da Mimarlık Fakültesi kuruyor!

Erdemoğlu Holding, 15 milyon lira yatırımla Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin yapımını üstlenirken, fakülte 2 yıl içerisinde bitirilecek. Erdemoğlu Holding Adıyaman'da yatırımlarına devam ediyor...



Türkiye’nin en büyük halı üreticisi Erdemoğlu Holding, bu yıl 100-150 milyon dolarlık yeni yatırımlara imza atmayı hedefliyor.  



Erdemoğlu, Adıyaman’ın Besni ilçesinde 62 milyon TL’lik yatırımla iplik fabrikasını hayata geçirirken, aynı bölgede sosyal sorumluluk projelerine de devam ediyor. Halı, mobilya, ev tekstili, iplik, inşaat, enerji sektörlerinde faaliyetlerini sürdürerek Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Erdemoğlu Holding, 15 milyon lira yatırımla Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin yapımını üstlenirken, fakülte 2 yıl içerisinde bitirilecek. Bölge ekonomisinin gelişimine katkı yapacak bu fabrikada ile ilk aşamada 500 kişiye iş imkanı sağlanacak.


2013’te 250 dolar ihracaat


Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Türkiye’nin dört tarafında üretim faaliyeti gerçekleştirdiklerini ve bu yıl içerisinde de 100-150 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını ifade ederken “Erdemoğlu Ailesi olarak sanayicilere maddi manevi destek vermeye hazırız. Besni’de hedef, 2023’te 5 bin kişinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesi oluşturmak” dedi. Merinos markasını bünyesinde bulundurduklarını ve  Türkiye’nin en büyük halı ihracatçısı olduklarını belirten Erdemoğlu “Geçen yıl 250 milyon dolar ihracat yaptık. Türkiye’nin her bin liralık ihracatında 1.5 TL’lik payımız var. Bunu 2 TL’ye çıkartmayı hedefliyoruz’ diye konuştu.


IKEA’nın halı tedarikçisiyiz


Gaziantep’teki Merinos halı fabrikalarının kendileri için amiral gemisi durumunda olduğunu belirten İbrahim Erdemoğlu, ihracaat konusunda gelişmiş ülkeleri öncelik olarak alıp, pazarlarını bu yönde geliştirdiklerini söyledi. Erdemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Erdemoğlu, Avrupa ve ABD pazarında ciddi anlamda bir yere sahip olduklarını da kaydetti. Perakende devi IKEA’nın halı tedarikçisi olduklarını vurgulayan Erdemoğlu, ABD’li dev market zinciri Wal-Mart ile de ürünlerini satması için görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin bütün illerinde bayileri olan Merinos’un Rusya’da da yüzde 80’i kendisine ait olan bir fabrikası bulunuyor.  


Birol Keleş/ Star Gazetesi 


Geri Dön