02 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Deprem aksı üzerindeki 6.5 milyon konut yenilenmeli!

Erdoğan Bayraktar: Deprem aksı üzerindeki 6.5 milyon konut yenilenmeli!

Erdoğan Bayraktar, Ankara Genç İş Adamları Derneğince düzenlenen "Yeşil Şehirler Zirvesi"nde, Türkiye'nin Avrupa'nın çevre kriterlerine uymak için gayret gösterdiğini, Avrupa'nın da imkânları ölçüsünde Türkiye'ye maddi bakımdan yardım ettiğini söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdogan Bayraktar, İstanbul'da kurulacak yeni şehre ilişkin, "Bu şehrin birçok bölümünde sadece bisikletlerin, elektrikli arabaların girebileceği çevre dostu yerleşim birimleri oluşturacağız. Bu çalışmalarımız dünya çapında da iddialı olacak ve İstanbul'un marka değerini de ciddi şekilde artıracak. Aynı uygulamaları diğer şehirlerimizde de yapıyoruz, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Bursa'da, Diyarbakır'da, birçok şehirde" dedi.

Bayraktar,  Ankara  Genç İş Adamları Derneğince (ANGİAD) düzenlenen "Yeşil Şehirler Zirvesi"nde, Türkiye'nin Avrupa'nın çevre kriterlerine uymak için gayret gösterdiğini, Avrupa'nın da imkânları ölçüsünde Türkiye'ye maddi bakımdan yardım ettiğini söyledi.

YAPILAR AFETE DAYANIKSIZ

Türkiye'deki yapı stoğunun büyük bölümünün afete dayanıksız ve salaş olduğuna işaret eden Bayraktar, bu konut stoğunu yenilemek için çok büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Ülkede, deprem aksı üzerinde bulunan 6,5 milyon konutun mutlaka yenilenmesi gerektiğini anlatan Bayraktar, tabii afet eksenli kentsel dönüşümün "mecburiyet ve aciliyet" olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşümün Türkiye'ye getireceği kazanımları anlatan Bayraktar, şehirlerin marka değerini artırmak amacıyla kentsel dönüşümü çevre esaslı yürüttüklerini söyledi. Bakan Bayraktar, bu kapsamda akıllı kentler kurmak için projeler ürettiklerini bildirerek, akıllı kentlere ulaşmak için İstanbul'da, Ankara'da, Konya'da, Adana'da, Bursa'da, İzmir'de faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
Bayraktar, geçen yıl 5 Ekim'de İstanbul Esenler'de başlattıkları kentsel dönüşümde şimdiye kadar 170 bin birim konut ve iş yerinin yıkımını başlattıklarını, vatandaşların da 40 bin bağımsız birimin risk tespitini yaptırdığını kaydetti.

İstanbul'da iki büyük yeni yerleşim alanı kurduklarına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti. "Birisinin nüfusu 1 milyon, birisinin nüfusu 1,5 milyon. Avrupa yakasında kurmakta olduğumuz yeni şehirde yaklaşık 50 bin konut rakamını aştık, bu 200 bin nüfusu aşmış vaziyette. Üçüncü büyük havaalanı da bu şehrin içinde olacak. Kemerburgaz'dan başlayıp, Başakşehir'i, Kayabaşı'nı da içine alacak tarzda, Küçükçekmece Gölü'ne kadar uzanan büyük bir bölümü kapsayacak ve 1,5 milyon nüfusu barındıracak.

Bu şehrin birçok bölümünde sadece bisikletlerin, elektrikli arabaların girebileceği çevre dostu yerleşim birimleri oluşturacağız. Bu çalışmalarımız düya çapında da iddialı olacak ve İstanbul'un marka değerini de ciddi şekilde artıracaktır. Aynı uygulamaları diğer şehirlerimizde de yapıyoruz, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, Bursa'da, Diyarbakır'da, birçok şehirde."

Yeni Akit

Geri Dön