28 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Evini yapana Yardım modelini geliştireceğiz!

 Erdoğan Bayraktar: Evini yapana Yardım modelini geliştireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Evini Yapana Yardım (EYY) modelini geliştireceklerini belirtti



Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Vekili Hakan Alkan, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. 

     Şehir merkezinde bir otelde kahvaltı yaptıktan sonra merkeze bağlı Kurubaş köyüne giden Bakan Bayraktar, köyde, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yaptırılan ve bir süre önce evlerine taşınan Tatar ailesini ziyaret etti. 

     Aileye ev hediyesi vererek, yeni evlerinin hayırlı olması dileğinde bulunan Bayraktar, depremden sonra tamamlanan ilk afet konutu olması dolayısıyla kurdele kesti. 

     Evi çok beğendiğini ifade eden Bayraktar, EYY modelinin avantajlarına değindi. 

     Yapımı devam eden konutlarda denetimleri artıracaklarını vurgulayan Bayraktar, EYY modelinin, iyi bir sistem olduğunu, depremzedelere ev yapımı için verilen paranın da artırılmasıyla daha iyi olacağını ifade etti. 

     Bayraktar, EYY modeliyle ev yaptıran vatandaşların, evlerini daha düşük fiyata tamamladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: 

     ''Bu evleri biz yaptırdığımız zaman 100-120 bin liraya mal ediyoruz. Vatandaş yaptırdığı zaman aynı konutu 80-90 bin liraya mal ediyor. O yüzden Evini Yapana Yardım modelini geliştireceğiz. Bu sistemde vatandaşlara verilen para miktarını da artırmak için konuyu Başkanımıza arz edeceğim. Bu sistem daha güzel ve vatandaş daha memnun.'' 

     Önceki dönemlerde de bu tarz yapılan evler için vatandaşlara yardımda bulunulduğunu ancak evlerin kalitesiz olduğunu anımsatan Bayraktar, Tatar ailesinin yaptırdığı evin hem kullanışlı hem de güzel olduğunu kaydetti. 

     Evdeki ziyaretin ardından aynı köyde kendi imkanlarıyla evini yaptıran Selahattin Direk'e ait evi de gezen Bayraktar, inşaatta incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili işçilerden bilgi aldı. 

    AA


Geri Dön