03 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Şehirlerde ciddi değişiklikler yapacağız!

 Erdoğan Bayraktar: Şehirlerde ciddi değişiklikler yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ'da düzenlenen Karadenizliler Yayla Şenliğine katıldı, yeni eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu





Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tekirdağ'da düzenlenen Karadenizliler Yayla Şenliğine katıldı. Şenlikte eğitim sistemine de değinen Bayraktar, yeni eğitim sistemiyle artık gençlerin yetenek ve becerilerine göre eğitim alacaklarını dile getirdi. 


Bakan Bayraktar, Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Piramit Salon’da katıldığı “Yerel Yönetimler 1. Bölge Toplantısı’nda, yerel seçimler öncesinde il teşkilatlarında yaşanan küçük meselelere kimsenin takılmaması gerektiğini belirterek, Türkiye genelinde fotoğrafın büyüğüne bakılmasının önemli olduğunu söyledi. Fotoğrafın büyüğüne baktıklarında Türkiye’de her anlamda kalkınmışlık gördüklerini ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti:


IMF’ye olan küçük miktardaki borç, çok kısa zamanda kapanacak. Türkiye, ekonomik açıdan hızlı bir büyüme trendine girdi. Her anlamda kalkınıyoruz, büyüyoruz.


Bakan Bayraktar, uygulanacak yeni eğitim sistemine de değinerek şunları söyledi:


Uygulamaya konacak 4+4+4 eğitim sistemiyle artık gençlerimiz yetenek ve becerilerine göre eğitim alacaklar. Biz bunu çok önemsiyoruz. Sadece getirilen bu sistemden dolayı partimin mensubu olmaktan onur ve şeref duyuyorum. 


Trakya Bölgesi’ndeki dört il nüfusunun 2 milyona ulaştığını ifade eden Bakan Bayraktar, bölgenin, partisi için büyük önem taşıdığını anlattı. Bakan Bayraktar, Tekirdağ’ın 2014’teki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini hatırlatarak, bölgede il teşkilatlarının yerel seçimlere çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getirdi. Yeni yapılanmaya göre, bütün şehirleri modern, yaşanabilir hale getirmek için yola çıktıklarını belirten Bakan Bayraktar,  son olarak şunları söyledi:


Şehirleri yeniden yapılandırmak için kurduğumuz yeni bakanlık bünyesinde bütün yasal prosedürleri tamamladık. Önümüzde hiçbir engel kalmadı. Şehirlerde, çok ciddi değişiklikler yapacağız. İl belediyelerinin yapamadıklarını da biz yapacağız. Şehirlerimizi, modern, yaşanabilir hale getireceğiz.


Bakan Bayraktar, çevre konusunda şehirlerin yapılaşmasında Avrupa’nın gerisinde kaldıklarını ancak Avrupa’nın çevre ve atmosfer kirliliği konusunda Türkiye’nin ilerisinde olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Bayraktar, Tekirdağ'da düzenlenen geleneksel Karadenizliler Yayla Şenliği'ne de katıldı ve burada kurulan stantları gezdi.




Geri Dön