01 / 05 / 2024

Ergün Özuslu: Huzurlu Yaylası, turizme kazandırılacak!

Ergün Özuslu: Huzurlu Yaylası, turizme kazandırılacak!

Huzurlu Yaylası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Amanos Dağları'nda 2 bin rakımlı yaylanın mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi.




Huzurlu Yaylası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.  Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Amanos Dağları'nda 2 bin rakımlı yaylanın mutlaka görülmesi gerektiğini söyledi. 

Karadeniz Bölgesi'ne özgü bitki örtüsüne rastlanan yaylada çam, sedir, meşe, köknar ve kayın bulunduğunu ifade eden Özuslu, "Huzurlu Yaylası, eşsiz güzellikleriyle doğa harikası bir yer" dedi. 

Betonarme yapılaşmanın çok az olduğu yaylada koruma amaçlı imar planı yapılması gerektiğini vurgulayan Özuslu, geç kalınması halinde doğanın bozulabileceği uyarısında bulundu. 

Terör nedeniyle bir dönem yaylaya girişe sınırlı izin verildiğini anımsatan Özuslu, "Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Yaylanın turizme kazandırılması büyük önem arzediyor. Bu konuda İslahiye Belediyesi ile çalışmalara başladık. Doğaya zarar vermeden ahşap dağ evleri, butik otel ve bungalo tarzı yapılarla burayı insanların günübirlik hizmetine açabiliriz. İnsanlar hafta sonlarını burada geçirebili" diye konuştu. 

Özuslu, İslahiye Belediyesi'nin, yaylanın "Milli Tabiat Parkı" yapılması için çalışma yürüttüğünü de ifade etti. İlçenin Altmüzüm beldesinden 20 kilometrelik kıvrımlı dağ yoluyla çıkılan yaylada yeşilin her tonunu görmek mümkün. Çam, sedir, köknar, çınar, kızılağaç, ardıç ve çeşitli meyve ağaçlarının bulunduğu yayla, serin havası, kuş cıvıltısı ve doğal güzelliğiyle farklı imkan sunuyor. 

Kaynak ve kar sularıyla sebze meyve de yetiştiri lebilen bölgeden Hatay Zorkun Yaylası'na ulaşılabiliyor. 


Mücadele Gazetesi




Geri Dön