04 / 01 / 2025

Erhun Mobilya Ekipmanları, koltukta baza dönemini sona erdirdi!

 Erhun Mobilya Ekipmanları, koltukta baza dönemini sona erdirdi!

Mobilya sektörü, iç ve dış piyasada daha sağlam yer alabilmek için ürün tasarımına büyük önem veriyor.



Firmalar, yenilikçi ve akıllı mobilyalar geliştirebilmek için Ar- Ge’ye önemli yatırımlarda bulunuyorlar. Mobilyanın başkenti İnegöl’de faaliyet gösteren Erhun Mobilya Ekipmanları da bu firmalardan birisi. Yenilikçi Özbek, Özbek- Zero, CSS ve Tekyat mekanizmaları ile mobilya sektöründe adından söz ettiren firma, Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. 6 aylık Ar-Ge çalışması sonucunda koltuklarda kullanılmak üzere ‘sepetli mekanizma’ geliştiren Erhun Mobilya Ekipmanları, patentini almak için başvurusunu yaptığı ürünüyle sektörde çığır açmaya hazırlanıyor. Erhun Mobilya Ekipmanları Genel Müdürü Yakup Canseven, sepetli mekanizmayı ve firma çalışmalarını KOBİDEN okurları için anlattı.


Bursa’ya bağlı İnegöl merkezli akıllı mobilya üreticisi Saloni çatısı altında 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Erhun Mobilya Ekipmanları, bu yılki yatırım planı kapsamında tamamen bağımsız bir organizasyona kavuşarak şirketleşti. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 bin metrekare kapalı alana sahip yeni fabrika sahasına taşındıklarını söyleyen Yakup Canseven, mevcut üretimine çok daha modem bir alan içerisinde devam edeceklerini belirtti. Şirket olarak bu yıl için 1 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Canseven, bu yıl sonunda yüzde 100 büyümeyi hedeflediklerini ve önümüzdeki 5 yıl içinde de toplam 5 milyon euro ilave yatırım planladılannı kaydetti.


Büyüme hedefleri doğrultusunda yenilikçi ürünlere yöneldiklerini ifade eden Canseven, Ar-Ge ve kalıbıyla birlikte toplam 100 bin TL’ye mal olan ‘sepetli mekanizma’ tasarımlarıyla, koltukta baza döneminin sona erdiğini vurguladı. Yeni ürünlerine büyük talep olduğunu belirten Canseven, “Koltukta baza, birçok soruna yol açıyordu. Öncelikle imalat aşamasında işçiliği uzun sürüyordu. Evden eve nakliye esnasında kırılmalar meydana gelebiliyor ya da zemini zamanla aşağı düşebiliyordu. Ar-Ge çalışmalarını tamamladığımız sepetli mekanizmayla, bu sorunları tamamen ortadan kaldırdık” dedi.



Sepetli mekanizmanın baza sisteminden en önemli farkının işçilik maliyetlerini ciddi oranda aşağı çekmesi olduğunu kaydeden Canseven, koltuğun kolları takıldıktan sonra üretim Sillesinin yüzde 70 oranında kısaldığını aktardı. 4 kilo ağırlığı sayesinde koltuğun altına kolayca yerleştirilip istenildiği zaman da çıkartılabildiğine işaret eden Yakup Canseven, sepetin altında zemin bulunmadığı için ev temizliği esnasında koltuğu yerinden oynatmaya gerek kalmadığını ve bu yönüyle kadınlara büyük avantaj sağladığını söyledi. Yakup Canseven, ilerleyen dönemlerde ürünlerini ihraç etmeyi planladıklarını da ifade etti.


Almanya’da yapılan testleri başarıyla geçtiklerini ve TÜV onaylı belgeleri almaya hak kazandıklarını söyleyen Yakup Canseven, toplamda 35 kişiyi istihdam ettiklerini sözlerine ekledi. 

Dünya


Geri Dön