03 / 05 / 2024

Erken emeklilik artık hayal değil! Milyonlara büyük müjde geldi!

Erken emeklilik artık hayal değil! Milyonlara büyük müjde geldi!

Milyonlarca kişi erken emekli olmak istiyor. Peki erken emekli olmanın bir yolu var mı? Emekliliği bekleyen milyonlara konuyla ilgili müjde geldi...



Mynet'te yer alan habere göre; askerlik, doğum ve yurt dışı gibi borçlanmaların dışında eğitim ve staja ilişkin borçlanma fırsatlarına bu maddede yer veriliyor ve avukatlıkdışında kalan staj borçlanmalarına ilişkin şu ifadeler belirtiliyor:

"Sigortalı olmaksızın doktora öğrenimi veya tıpta uzmanlık için yurtiçinde veya yurtdışında geçirdikleri normal doktora veya uzmanlık öğrenim süreleri, sigortalı olmaksızın, 8/4/1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna göre yurtdışına gönderilen ve öğrenimini başarıyla tamamlayarak yurda dönenlerden yükümlü bulunduğu mecburi hizmet süresini tamamlamış olanların, yurtdışında resmi öğrenci olarak geçirmiş oldukları öğrenim sürelerinin 18 yaşının tamamlanmasından sonraki döneme ait olan kısmı borçlanılarak sigortalılıktan sayılıyor."

Erken emeklilik artık hayal değil! Milyonlara büyük müjde geldi!

İŞE GİRİŞ TARİHİ GERİ ÇEKİLİYOR

Bu borçlanma örnekleri meslek lisesi stajını gerçekleştirenlerde ya da çıraklıkla işe başlayanlarda da geçerli hale getirilebiliyor ve buradan bir kaynak sağlanabiliyor. Fakat bunun için öncelikle bu konuda çerçevenin tespit edilip kimlerin bu haktan faydalanacağının belirlenmesi gerekiyor. 

Staj sigortası annelere doğum borçlanması konusuna ilişkin avantaj sağlıyor. Annelere sigortadan önceki doğumlarında borçlanma imkanı sunulmuyor. Fakat bu durumda normal çalışma değil stajda geçerli sayılıyo ve staj sonrasında gerçekleşen doğumlar için borçlanma imkanı veriliyor. Aynı zamanda borçlanılan zaman kadar işe giriş tarihinin de geri çekildiği belirtiliyor. Böylece, staj yapan annelere erken emeklilik fırsatı doğuyor.

Çalışanlar için erken emeklilik formülü! 1 günlük borçlanma ile 1 yıl erken emeklilik! İşte detaylar...

Emeklilere müjde! Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Emekli maaşınız iptal olmasın, dikkat! SGK duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön