04 / 05 / 2024

Erken emeklilik fırsatı! Yaş şartı detayı

Erken emeklilik fırsatı! Yaş şartı detayı

Yeni emeklilik reformu için çalışmalar için start verildi. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkıyor. İşte tüm detaylar...



İş hayatına başlayan pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırılıyor. Özellikle EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesinin ardından, kademeli emeklilik sisteminin de gündeme gelmesi çalışanların erken emeklilik hayali kurmasına neden oluyor. Ancak bağlı bulunulan kuruma göre emeklilik şartları değişecek.

SSK, Emekli Sandığı ya da Bağ-Kur’lular aynı tarihlerde işe başlamış olsalar da farklı tarihlerde emekli olabilmekteler. Bağ-Kur’lular ise en uzun süre prim ödeyip en geç emekli olan grup olarak karşımıza çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz binlerce Bağ-Kur’luyu ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan “Buradan bakkal pazarcı gibi küçük esnaflarımıza müjde vermek istiyorum. Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak." ifadelerini kullandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön