28 / 04 / 2024

Ersin Pamuksüzer Londra'da detoks otel açacak!

 Ersin Pamuksüzer Londra'da detoks otel açacak!

Ersin Pamuksüzer'in 2005'te kurduğu ve bünyesinde restoran, detoks merkezi ve detoks oteli konseptlerini barındıran The LifeCo, yurtdışına ikinci adımını atıyor. Londra'da bir restoranı olan şirket, 2015 yılında BAE'de detoks oteli açacak.



Ersin Pamuksüzer'in 2005'te kurduğu ve bünyesinde restoran, detoks merkezi ve detoks oteli konseptlerini barındıran The LifeCo, yurtdışına ikinci adımını atıyor.Londra'da bir restoranı olan şirket, 2015 yılında BAE'de detoks oteli açacak. Şirket, 20 milyon dolara mal olması beklenen bu yatırınım ardından Phuket'te de bir otel kurmak için çakşmalara başlayacak. 


Tüm dünyada ve Türkiye'de sağlıklı, kaliteli ve iyi yaşama konusunda bilinç artıyor. Bu konudaki eğilimi görerek 2005 yılında Türkiye'nin ilk yaşam tarzı şirketi The LifeCo'yu kuran Ersin Pamuksüzer, bugün şirketi, bünyesinde detoks oteli, restoran ve detoks merkezleri olan bir yapıya kavuşturdu. 

150 kişinin çalıştığı ve 12 milyon dolar cirosu olan şirkette bugünlerde bambaşka bir heyecan yaşanıyor. Pamuksüzer, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) yedi emirlikten biri olan Acman'da 55 yataklı bir Wellness oteli açmak için kollan sıvadı. Şu anda inşaat için açılan ihalenin sonuçlanmasını beklediklerini ifade eden Pamuksüzer, 2015'te bu otelin açılacağını söylüyor. Otel açacakları bölgede beş tane 7 yıldızlı otelin olacağını anlatan Pamuksüzer, "Tesisimizi golf sahasının hemen yanında açacağız" diye konuşuyor. 


FRANCHISE VERECEK 

20 milyon dolara mal olması beklenen bu yatırımın ardından Phuket'te de bir otel kurmak için çalışmalara başlayacaklarını belirten Pamuksüzer, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Bu da yaşam tarzı oteli olacak. 

Üç yıl içinde kaliteli ve iyi yaşam dendiğinde akla gelen ilk markalardan olmak istiyoruz. Wellness merkezi ve restoranda franchise verme niyetimiz söz konusu. Üç yıl sonra hedefimiz 50 milyon dolar cirosu olan ve 600 kişinin çalıştığı bir şirket olmak. Bu süreçte kronik hastalıklar ve zihin sağlığına da gireceğiz." 



VAKIF KURDU 

Ersin Pamuksüzer, sağlıklı ve kaliteli yaşam konusunda sadece ticari faaliyetler yürütmüyor. Bu konudaki bilinç seviyesini artırmak için geçen ay bir de vakıf kurdu. Yeni kurulan Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam Vakfı'nın The LifeCo tarafından desteklenen bir kurum olacağını ve vakfa içerik desteği vereceklerini belirten Pamuksüzer, bu vakıfla sağlıklı yaşam bilinci uyanmamış insanlara dokunma arzusunda olduklannı söylüyor. 



THE LİFECO NASIL DOĞDU? 

20 yıllık iş geçmişinde telekomünikasyon sektöründe birçok üst düzey yönetim rolleri üstlenen, Ericsson, Turkcell ve diğer Çukurova Grubu şirketlerinde yöneticilik yapan Ersin Pamuksüzer'in 50 yaşında ilk defa gittiği detoks programı iş hayatında yeni bir sayfanın açılmasına neden oldu. Bu program sonrasında kendisini daha iyi hisseden Pamuksüzer, bunun üzerine dünyadaki alternatif tedaviler ve bunların üzerine kurulduğu felsefe üzerine araştırmalar yaptı. Bu yeni yaşam tarzı fikrini hızla benimseyen Pamuksüzer, edindiği bilgileri ve deneyimi paylaşmak için bir kurumsal yapı oluşturmaya karar verdi. 2005 yılında ilk detoks otelini Bodrum'da açan Pamuksüzer, ardından Saf markasıyla restoran işine de girdi. 2008 yılında İstanbul'da bir detoks merkezi ve Londra'da restoran açtı. Bu yılın ağustos ayında Antalya'da ikinci detoks merkezini ise Akra Barut Otel'in içinde faaliyete geçirdi. 



Ekonomist 


Geri Dön