28 / 04 / 2024

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...



Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yazılı bir son dakika açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamasında Türk futbolunun zor günlerden geçtiğine ve bu sorunların çözülebilmesi için tüm kulüplerin "sürdürülebilir finansal yapı" modelini benimseyip uygulaması gerektiğine dikkat çekti. 

Trabzonspor Kulübü olarak sürdürülebilir finansal yapı modeli üzerine ara vermeden çalışmaları devam ettirdiklerinin altını çizen Ertuğrul Doğan, bunu başarmak zorunda olduklarını da dile getirdi. 

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

GAYRİMENKUL PROJELERİNDE SON DURUM NE? 

Trabzonspor Kulübünün uzun süredir uğraş verdiği Kartal Projesi ve diğer gayrimenkuller ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ertuğrul Doğan, tüm süreçlerin çok hızlı ilerlediğinin ve önemli mesafede yol kat edildiğinin müjdesini de verdi. 

Doğan, konuya ilişkin açıklamasında "Trabzonspor olarak yaptığımız ve yapacak olduğumuz sermaye artırımları, mevcut durumda almaya çalıştığımız tedbirlerden yalnızca biri. Kulübümüze gelir yaratacak ve uzun süredir üzerinde çalıştığımız başta Kartal tesislerimiz olacak şekilde üç gayrimenkul geliştirme projesinde önemli bir yol aldık" ifadelerine yer verdi. 

Doğan, bu projelerden elde edilecek olan sonuçların, hedefleri olan sürdürülebilir finansal yapı konusuna doğrudan ve büyük bir katkıda bulunacağına, bu projelere ilişkin yeni gelişmeler yaşandığı anda da kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceklerine dikkat çekti. 

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Doğan, Türk futbolunda güncel kur, artan maliyetler, düşük gelirler ve özellikle yayın getirisinin de yeterli düzeyde olmaması  nedeniyle mali sorunların gün geçtikçe katlanarak arttığının altını çizdi. 

"Bu şekilde devam etmesi ve tedbir alınmaması durumunda üzülerek söylemeliyim ki kulüplerin mali yapısı kontrol edilemez duruma gelecek" diye konuşan Doğan, yönetim kurulu olarak geldikleri ilk günden itibaren bu durumdan etkilenmemek amacıyla sürdürülebilir finansal yapı üzerine çalışmaları büyük bir çaba içinde sürdürdüklerinin altını çizdi. 

Bu modeli kulüplerinin geleceği için büyük bir çaba içinde sürdürdüklerini yineleyen Doğan, "Bu modeli kulübümüzün geleceği için başarmak zorundayız. UEFA'nın mali kuralları da bizim belirttiğimiz ve üzerinde çalıştığımız sürdürülebilir finansal yapı modelini işaret ediyor ve aynı zamanda bu modeli zorunlu tutuyor" açıklamasında bulundu. 

Ayrıca, Doğan, bu geçiş döneminde tüm kulüplerin öz kaynaklarında her sezon belirli bir oranda iyileşme sağlamak zorunda olduğuna da dikkat çekti. 

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!


Geri Dön