30 / 04 / 2024

Eryiğit Yapı Temmuz ayında Tuzla'da yeni projeye başlayacak!

Eryiğit Yapı Temmuz ayında Tuzla'da yeni projeye başlayacak!

Eryiğit Yapı sahibi Serhat Eryiğit Tuzla'nın 20 yıl öncesine kadar sadece yazlık bir bölge olarak bilindiğini, ancak bölgeye olan ilgi ve yeni projelerle birlikte Tuzla'nın İstanbul'un öne çıkan ilçelerinden biri olduğunu söyledi...



Bölgede gerçekleşen yeni projelerle adından söz ettiren Tuzla, İstanbul'un gelişen bölgelerinden biri olarak dikkat çekiyor Eryiğit Yapı sahibi Serhat Eryiğit Tuzla'nın 20 yıl öncesine kadar sadece yazlık bir bölge olarak bilindiğini, ancak bölgeye olan ilgi ve yeni projelerle birlikte Tuzla'nın İstanbul'un öne çıkan ilçelerinden biri olduğunu söyledi. 

Bölgede birçok projeye imza attıklarını belirten Serhat Eryiğit ile projelerini ve Tuzla'yı konuştuk. 


¦ Serhat Bey Eryiğit Yapı hakkında bilgi verir misiniz? 

Şirketimiz 1994 yılında kurulmuştur ve biz ikinci kuşak temsilcisi olarak işin başındayız. Kooperatifçiliğin aktif olduğu yıllarda faaliyetlerimiz hız kazanmış ve şu ana kadar portföyümüzde yaklaşık 1000 daire, 50 ofis ve Antalya'da hayata geçirdiğimiz bir proje yer alıyor. Ayrıca Güney Sudan'da yapımını tamamladığımız su istasyonu projesi de referanslarımız arasında yer alıyor. Belli bir dönemden sonra banka kredileri ve yapsat ile büyümek yerine, şirketin kendi özkaynakları ile ayakta durabilecek konuma getirmek için kontrollü küçülmeye gittik. Ama kira gelirlerini artırmak içinde çalışmalarımızı sürdürdük. Ve şu anda şirketi bir projeye başlamadan önce proje maliyetinin yaklaşık %75'ini bankada nakit olarak tutacak duruma getirdik. 


ERYIGIT'DEN YAŞAMA DEĞER KATAN PROJELER 


Önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladıklarını projelerle ilgili de bilgi veren Serhat Eryiğit, "Temmuz ayında 4 blok ve 96 daireden oluşan yeni bir projemize başlayacağız. 


Bu projemiz açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı otoparkı, yeşil alanları, sosyal olanakları ve çevre yollarına yakınlığıyla fark yaratan bir proje olacak. Projemiz hem orman ve hem de deniz manzarası olan bir lokasyonda yer alıyor. Proje 1+1,2+1,3+1,4+1 ve loft dairelerden oluşacak." 


HERKES İÇİN YAŞAM ALANLARI 



Serhat Eryiğit, "Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimizde projenin insanlara değer katacak özellikte olmasına dikkat ettik. Binalarımız iç içe değil, yeşil alanlara sahip. Çok yüksek katlı projeler yerine daha geniş alanlara yayılan binalar yapıyoruz. Havuzuyla, yeşil alanlarıyla, park alanlarıyla herkes için yaşam alanları yapmayı hedefledik. Bugüne kadar da bunu başardık." istanbul'un en hızlı büyüyen ilçelerinden biri.

¦ Tuzla'nın gelişimini nasıl görüyorsunuz? 

Tuzla, son yıllarda İstanbul'un en hızlı büyüyen ilçelerinden biri. Bölgenin değeri her geçen gün artıyor. Birçok açıdan cazibe merkezi haline geldi. Tuzla belediyesi çok gayretli bir şekilde projeler geliştiriyor, ben bu doğrultuda belediye başkanımız sayın Dr. Şadi Yazıcı ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum. Sabiha Gökçen Havaalanı, otoban bağlantıları, hızlı tren ve  Marmaray  çalışmaları bölgenin ulaşım alanındaki artıları olacak. 

Bugün itibarıyla bile metrekaresi 3 bin liranın altında daire bulmak çok zor. Özellikle E-5 altındaki bölgede 6 kat üzerinde yapı görmeniz zor. Sahil kesiminin Yayla, İstasyon, Cami Mahallesi, özellikle Evliya Çelebi, bu bölgelerin E-5 altında kalmasından dolayı yaşam standartları çok yüksek. Bugün Pendik'ten Maltepe'ye bir buçuk saatte gidersiniz, E-6'yı kullanarak Tuzla'dan Kavacık'a yarım saatte gitmek mümkün. Tuzla'nın böyle de bir avantajı var. Aynı zamanda denizle yanyanayız. Bağdat caddesinde 1 milyon dolar verip bir daire alıyorsunuz ve kira getirişi ortalama 2000 dolar civarında oluyor ama bugün Tuzla'da 300-400 bin liralık bir yatırımdan 2000-2500 lira kazanmak mümkün. 


Habertürk Ek 


Geri Dön