28 / 04 / 2024

Erzurum Veyisefendi ve Kavak Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Erzurum Veyisefendi ve Kavak Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Erzurum’da bir ilk olan proje ile Veyisefendi Mahallesi-Mahallebaşı-Kavak Mahallesi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının bu yıl başlatılacak...



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılan ve Erzurum’da bir ilk olan proje ile Veyisefendi Mahallesi-Mahallebaşı-Kavak Mahallesi bölgesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasının bu yıl başlatılacağını açıkladı. Küçükler, inşaatı tamamlanan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı’nın da bu ay içinde resmi açılışının yapılacağını duyurdu. Çarşının üst katlarında yer alan Kültür ve Eğitim Merkezi’inde ise faaliyetlere başlandı.


Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER)e iadeyi ziyarette bulunan Küçükler, dernek üyeleri ve çarşı esnafıyla bir araya geldi.


Küçükler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı’nın önemli bir yatırım olduğunu belirtereke, “Bu çarşı Mahallebaşındaki ilk kamu yatırımıdır. Yenileri gelecek. Bizim için Mahallebaşı, Erzurum’un mahallelerinin başıdır. Bundan böyle şehrin diğer bölgelerinde ne varsa Mahallebaşında da o  hizmetler olacaktır. Türkiye’de ilklerden birini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Veyisefendi ve Kavak MahallelerindeKentsel  dönüşüm başlatıyoruz. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Resmi Gazetede yayınlandı. Bu yıl çalışmaları başlatıyoruz” diye konuştu.


Mahallebaşı’nın Erzurum’un tarihi bir semti olduğunu, esnafının ve insanının iyi huy ve ortaya koydukları güzel davranışlarla tanınıp bilindiklerini anımsatan Küçükler, “Biz et ve kemik gibiyiz. Kardeşliğimiz iman ve İslam kardeşliğidir. Bu özelliklerini Mahallebaşı insanının bugün de koruduğunu yakinen biliyoruuz. İnşallah,  inşaatını tamamladığımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı ile bu güzel semtimiz güçlü bir ticaret merkezi olacaktır. Alış-veriş için Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerimizden gelecek insanlarımız Mahallebaşı esnafını ve insanını yakından görüp takdir edeceklerdir” değerlendirmesini yaptı.


“En önemli işimiz kentsel dönüşüm”


“Altyapı çalışmalarını tamamladık. Artık en önemli işimiz kentsel dönüşü” diyen Küçükler,  şehrin on ayrı semtinde Büyükşehir Belediyesi  tarafından kentsel dönüşüm çalışması yürüttüldüğünü söyledi.


“Semt garajı yenilenecek”


Mahalebaşı’ndaki Semt Garajı’nın yerine büyük ve modern bir semt grajı yapılacağı müjdesini de veren Küçükler, yoğun olarak Mahallebaşı’nda faaliyet gösetern hurdacı esnafının da yakın bir gelecekte Aziziye ilçesinde yaptırılan Hurdacılar Sitesi’ne taşınacağını açıkladı.


MAGESDER Başkanı teşekkür etti


MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz da yaptığı konuşmada, Mahallebaşı’nda ilk kamu yatırımını “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı” ve “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mahallebaşı Kültür ve Eğitim Merkezi”ni kuran Av. Ahmet Küçükler’in yaptığını ifade ederek, “Başkanıma bu yatırımlar için Mahallebaşı esnafı ve halkı olarak teşekkür ediyoruz. Yılların ihmaline maruz kalmış Erzurum’un bu tarihi semtinin Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla modern bir çehre kazanmaya başlaması bizim için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Ayrıca bölgemize gelen Ziraat Bankası şubelsiyle PTT Şubesinin kurulmasında da Başkanımızın ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. Bu hizmetler için de ayrıca teşekkür ediyoruz”  dedi.


Daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunan ve kahvede vatandaşlarla bir araya gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler’e büyük ilgi gösterildi. Vatandaşlarla çay için ve sohbet eden Küçükler,  haftanın belli günlerinde Mahallebaşı Kültür ve Eğitim Merkezi’ndeki yeni Başkanlık Ofisinde çalışmalarını sürdüreceğini ve böylece Mahallebaşı’nın sorunlarıyla daha yakından ilgilenme fırsatı bulacağını sözlerine ekledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön