14 / 05 / 2024

Erzurum'da altyapı çalışmaları yapılıyor!

Erzurum'da altyapı çalışmaları yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'nce, şehrin içme suyu şebekesinin yenilendiği bildirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte devam eden altyapı çalışmalarını inceledi.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'nce, şehrin içme suyu şebekesinin yenilendiği bildirildi.


Kentte devam eden altyapı çalışmalarını inceleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, içme suyu şebekesinin tamamlanmasıyla bölgede yaşayan 35 bin kişiye daha kaliteli ve dünya standartlarının üzerinde 24 saat kesintisiz su verileceğini ifade etti.

İçme suyu şebekesinin yenilenmesiyle bölgedeki su arızalarının sona erdiğini, şebekeden kaynaklı su kayıp ve kaçakların ortadan kalkacağını ifade eden Sekmen şöyle konuştu:  "Toplamda 23 bin 500 metre yapılacak yeni şebeke hattının şimdiye kadar 6 bin 500 metresi tamamlandı. Hat, yıl sonunda tamamlanmış olacak. 100 yıl dayanıklı olan borular Erzurum'da ilk kez kullanılacak. Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle Türkiye 'de İSKİ, ASKİ, BUSKİ ve KOSKİ gibi önemli yatırımlar gerçekleştiren su ve kanalizasyon idarelerinin su şebekelerinde kullandıkları borular, Erzurum'da ESKİ tarafından içme suyu altyapısına döşeniyor. Bu büyük hizmet şehrimize hayırlı olsun."


Radikal


Geri Dön