21 / 05 / 2024

Esenler Turgut Reis Lisesi'ne 5 yeni derslik!

Esenler Turgut Reis Lisesi'ne 5 yeni derslik!

Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı dersliklerle Esenlerli öğrencilerin hayalini kurdukları mesleklere ilk adımlarını yeni ve tam donanımlı dersliklerde atmasını sağladı.



Geleceğine sahip çıkma parolasıyla eğitim yatırımlarını sürdüren Esenler Belediyesi, eğitim yatırımlarına aralıksız devam ediyor. İlçede eğitim gören çocuk ve gençlerin fiziki, teknolojik ve sosyal açıdan daha iyi ortamlarda eğitim alması için çalışan Esenler Belediyesi, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı dersliklerle bu hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Yenilenen derslikler için Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir açılış töreni düzenlendi. Törene; AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ile öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.


ESENLER'DE GENÇLİK YILI

Öğrencilerin mehteran gösterileriyle başlayan programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım yapmak olduğunu söyleyerek, "2009 yılında Esenler'de 820 derslik ile başlamıştık. Bugün Esenler'de 1.270 dersliğe sahibiz ve yılbaşı itibariyle 1.360 dersliğe ulaşacağız. Ayrıca belediye olarak bu dönem içerisinde yapılacak bütün çalışmalarımızı gençlik çalışması olarak yapacağız. Esenler'de okula giden, gitmeyen ne kadar çocuğumuz varsa bütün çocuklarımıza ulaşmak istiyoruz" dedi. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, konuşmasının ardından Başkan Göksu'ya kendi portresinin yer aldığı ve öğrenciler tarafından yapılan kara kalem çalışmasını hediye etti. 


5 YENİ DERSLİK

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri, dersliklerin açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Böylece Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yepyeni 5 dersliğe kavuştu. Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi, Çocuk Gelişimi, Giyim Üretim Teknolojileri ve Grafik ve Fotoğraf Alanları'nda öğrenciler, hayalini kurdukları mesleklere ilk adımlarını bu yeni ve tam donanımlı dersliklerde atacaklar.  


Geri Dön