01 / 05 / 2024

Esenlik İmar İnşaat, Malatya'da asfalt tesisi açtı!

Esenlik İmar İnşaat, Malatya'da asfalt tesisi açtı!

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnş. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından bölgenin asfalt ihtiyacını karşılayacak dev tesis açıldı. Bir sezonda 800 bin ton asfalt üretme kapasitesine sahip tesis bölgenin asfalt ihtiyacını karşılayacak.



Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik İmar İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından bölgenin asfalt ihtiyacını karşılayacak dev tesis açıldı. 

17 dönüm üzerine kurulu olan fabrikamız saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip olduğunu ifade ^ eden Esenlik Genel Müdürü Hulu- jt si Boyraz; 'Bu görevi Büyükşehir Belediye Başkanımız Esenlik olarak bize verdi ve bizde bunun üzerine gerekli fizibilite çalışmaları yaparak bu fabrikayı meydana getirdik. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İsfalt'ı dahil bir çok ilimizdeki asfalt fabrikalarını gezerek bölgemizin ihtiyacına uygun bir asfalt fabrikası yaptığımızı düşünüyorum. 


SAATTE 240 TON ASFALT

17 dönüm üzerine kurulu olan fabrikamız saatte 240 ton asfalt üretme BSS^ kapasitesine sahip bu yaklaşık olarak günde 2000 ton bir sezonda 12 kişiyle beraber tek vardiya ile 400 bin ton asfalt üretme kapasitesi demektir. Eğer çift vardiya olarak düşündüğümüzde 800 bin tonu bulur bu yaklaşık 1 yılın 8 ayı üzerinden hesaplanan bir rakamdır. Bugüne kadar 424 bin ton sıcak asfalt serimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır;"Büyükşehir olduktan sonraki süreç içerisinde daha önce 1000 km yol ağına hizmet ederken şuan itibari ile baktığımız zaman grup yolları ve bunun içerisinde mezra yollarını da dikkate aldığımız zaman şuanda mezra yollarına da yatırım yapıyoruz, yeniliyoruz, asfalt yapıyoruz. 

Hedefimiz köylerimizdeki yol sorunlarını 2 yıl içerisinde sonlandırmak' diye konuştu. 



Yeni Şafak 


Geri Dön