28 / 04 / 2024

Malatya Belediyesi 65 dönüm araziye meyve suyu tesisi kuruyor!

Malatya Belediyesi 65 dönüm araziye meyve suyu tesisi kuruyor!

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 65 dönüm alana 20 milyon TL harcanarak meyve suyu entegre tesisi inşa edilecek. Tesis için yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı...



Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 65 dönüm alana 20 milyon TL harcanarak meyve suyu entegre tesisi inşa edilecek.


Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, belediye iştirakleri arasında yer alan Esenlik bünyesinde önemli bir yatırıma imza atmaya çalıştıklarını belirtti. Malatya’da büyük bir kesimin geçim kaynağı kayısıdan elde edilen geliri artırmak istediklerini anlatan Çakır, “Sanayi ürünleri arasında hak ettiği yeri alması gereken ve ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan öz sermayemiz kayısıya önemli çözümler üretmek için, 20 milyon TL değerinde, 65 dönüm alana, meyve suyu entegre tesisi için yer tahsisi yapıldı. Yer tahsisinin ardından çalışmalarımız başladı.” dedi.


Şehirdeki tüm çalışmaları kent insanının daha iyi koşullarda yaşaması için hızla sürdürdüklerini vurgulayan Çakır, “Şehrimizin değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarının yanında, sosyal ve kültürel anlamda da büyük projeleri gerçekleştirdik. Malatya’nın bugününe ve geleceğine yönelik yatırım ve hizmetlerimiz devam ediyor. Bunlarla birlikte ilimizde doğrudan 50 bin ailenin geçimini sağladıkları kayısımızın sanayileşmesi adına bir süreden beri çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen veriler ile meyve suyu konsantre fabrikamızı kuruyoruz.” diye konuştu.


Malatya’ya büyükşehir statüsünü kazandıracak projelere imza attıklarını ifade eden Çakır, “Temel amacımız, Malatyalı vatandaşlarımızın ekonomik kazancına doğrudan katkılar sunan projeleri hayata geçirmektir. Özellikle bugüne kadar yeterli değeri görmeyen kayısımızın, köylerimizde, kırsal kesimlerimizde kayısı üretimi ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız açısından ciddi bir gelir kapısı olması için atacağımız bu önemli adım bizleri heyecanlandırıyor, gururlandırıyor.” şeklinde konuştu.


Şehir ve bölge halkının kalkınması için ticari anlamda bölgesinin potansiyelini her alanda değerlendirmek ve harekete geçirmek hedefinde olduklarını ifade eden Başkan Çakır, “Kurulacak bu fabrikada ilimiz ve bölge tarımında oldukça önemli bir üretim kapasitesi olan kayısı, elma, üzüm, şeftali, vişne üretiminden elde edilen ürünler değerlendirilecek. Özellikle kayısıda kuru olarak işlenemeyen (dolu yarası, çilli, kalibresi küçük, vs.) ürünlerin ekonomik değeri artacak. Ayrıca, bu tesis sayesinde kayısıda don olayının yaşandığı yıllarda, salçalık domates, biber gibi ürünlerin çiftçilere ekimi yaptırılarak alternatifli ürün üretimi teşvik edilecek, bu ürünler de kurulacak olan Esenlik Meyve Suyu Konsantre Tesisi’nde işlenecek.” ifadelerini kullandı. 


Ahmet Çakır, fabrikanın sadece kayısı ile ilgilenen insanlara fayda sağlamayacağını, esnafın da piyasa döngüsü içinde önemli gelir elde edeceğine inandığını kaydetti. 


Cihan



Geri Dön