14 / 05 / 2024

malatya kayısı suyu fabrikası

malatya kayısı suyu fabrikası

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 65 dönüm alana 20 milyon TL harcanarak meyve suyu entegre tesisi inşa edilecek. Tesis için yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı...

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!

‘Yüzyılın felaketi’nden etkilenen Malatya'da, kent merkezinde tekrar inşa edilecek çarşı projesinin bulunduğu 220 dönümlük bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, incelemeler yaptı.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Malatya bir süredir depremlerle sarsılıyor. Son olarak Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgilere göre; 19:47'de yeni bir deprem daha oldu. İşte detaylar...

Üretim ve ihracatında dünya lideri olduğumuz ürünlerden 1,1 milyar dolar gelir elde ettik!

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından açıklanan verilere göre kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısı ihracatı bir sezonda yüzde 5 artarak 1,1 milyar dolara yükseldi.

SON DAKİKA! Malatya’da yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan son verilere göre, son günlerde Malatya’da sıklıkla meydana gelen artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, saat 17.59’da Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yerin 7 km derinliğinde 2.9 şiddetinde deprem oldu.

Tarımda güncel gelişme! Bitkisel üretim için izin şart oldu! 

İktidar tarafından hazırlanan tarımsal yönetmelik taslağı nihayetinde ilgili yere ulaştı. ANKA'ya ulaşan yönetmelik kapsamında fındık ve kayısı gibi ürünleri yetiştirmek için izin gerekecek. Buna göre tarımsal üretim planlaması yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuyu gündeme getirdi.

Malatya'da 10 ayda yapılan kayısı ihracatı açıklandı! Yok böyle bir rakam

Dünya kuru kayısı ihracatının önemli bir kısmını karşılayan Malatya'dan yılın ilk 10 ayında 301 milyon 119 bin dolarlık kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi.

Kuru kayısıda rekor! Kayısının kilosu ne kadar?

Malatya’nın incisi kuru kayısıda rekor kırıldı. Kayısı başkenti Malatya 2022 sezonu yaş ve kuru kayısı rekoltesi belli oldu. Sonuçlar çiftçilerin ve esnafı bir hayli mutlu etti. İşte detaylar!

Çiftçiler dikkat, toprağa eken kazanıyor! 229 milyon dolardan 306 milyon dolar getirdi

Türkiye'nin Kuru meyve ihracatında 'liderliği' kayısı aldı. Kayısının dış ticaretteki yeri 1 Ağustos 2021'den bu yana bir önceki sezona kıyasla yüzde 33 artarak 229 milyon dolardan 306 milyon dolara yükseldi.

Köylüler gece uyuyup sabah bahçeye bakınca dehşete düştü! Yazın favori meyvesinde yüzde 70 kayıp var

Yaz aylarının favori meyveleri arasında yer alan kayısıyı don vurdu. Malatya'daki bahçelerde yüzde 70 ve üzeri kayıp olduğu ifade ediliyor.

Sitelerde ortak bahçe kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 35 kişilik sitenin müşterek bahçesinde kayısı, erik, üzüm gibi bir şeyler ekildiğin, okuyucunun lahana ekmesi sonrası kat malikleri kararı ile lahanası söküldüğünü bu durumun karşısında ne yapılabileceği soruldu.

Kiler GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016-2020 yılları arasındaki beş yıllık süre boyunca geçerli olan 1 milyar 400 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı uzatıldı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

malatya kayısı suyu fabrikası Haberi

malatya kayısı suyu fabrikası

Malatya Belediyesi Esenlik İmar İnşaat ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 65 dönüm alana 20 milyon TL harcanarak meyve suyu entegre tesisi inşa edilecek.


Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, belediye iştirakleri arasında yer alan Esenlik bünyesinde önemli bir yatırıma imza atmaya çalıştıklarını belirtti. Malatya’da büyük bir kesimin geçim kaynağı kayısıdan elde edilen geliri artırmak istediklerini anlatan Çakır, “Sanayi ürünleri arasında hak ettiği yeri alması gereken ve ilimizin önemli gelir kaynaklarından biri olan öz sermayemiz kayısıya önemli çözümler üretmek için, 20 milyon TL değerinde, 65 dönüm alana, meyve suyu entegre tesisi için yer tahsisi yapıldı. Yer tahsisinin ardından çalışmalarımız başladı.” dedi.


Şehirdeki tüm çalışmaları kent insanının daha iyi koşullarda yaşaması için hızla sürdürdüklerini vurgulayan Çakır, “Şehrimizin değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmalarının...