29 / 04 / 2024

Esenyurt THY Sitesi Yeşil Bloklar'da 150 bin TL'ye icradan satılık daire!

 Esenyurt THY Sitesi Yeşil Bloklar'da 150 bin TL'ye icradan satılık daire!

Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Esenyurt ilçesi Eşkinoz köyünde bulunan Türk Hava Yolları Sitesi Yeşil Bloklar'daki daireyi 150 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 20 Temmuz 2012 Cuma günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya NO: 2012/828 Tal.

TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

Bir ipotek borcundan dolayı, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Eşkinoz Köyünde kain I242 ada. 21 parsel no.lu 10.007,07 m2 alanlı arsa özerinde kurulu 12 bloklu sitede, C-2 Blok'da bulunan 10/3312 arsa paylı. 9.kat 20 no.lu konut vasfında bağımsız bölümün tamamının cebri icra yoluyla satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

TAŞINMAZIN DURUMU:

Esenyurt Belediye Başkanlığınca satışa konu taşınmazın bulunduğu parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında emsal:2.50 yapılaşma şartı ile Ticaret+Konut alanında kaldığı belirtilmiştir.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU:

Satışa konu taşınmaz; İstanbul ili, Esenyurt ilçesi. Cumhuriyet Mahallesi. 11.Cadde, 1988 Sokak. No: 10 Türk Hava Yolları Sitesi Yeşil Bloklarda bulunan tapunun 1242 ada, 21 no.lu parselinde kayıtlı C-2 Blok kargir binanın 9.katta. 10/3312 ara paylı, 20 no.lu konut vasfında bağımsız bölümün tamamıdır.

Söz konusu parsel üzerinde bulunan 12 Blok TM Hava Yolları Sitesi Yeşil Bloklar olarak adlandırılmıştır. Site konur olarak 11.caddeye cepheli olup. E-5 Karayolu ve Bizim Kent kavşağına 450 metre mesafede bulunmaktadır, E*5 Karayolu, Eğitim Kurumları, Medicana Hastanesi, Belicium ve Marka City Alışveriş merkezlerine yürüme mesafesindedir. Toplu ulaşım araçları ile ulaşımı kolaydır. Satışa konu taşınmazın bulunduğu Blok: bodrum+zemin ve 13 normal olarak betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Yapı takribi 18 yıllıktır. Site güvenlik girişli olup, açık otopark alanı mevcuttur.

Satışa konu taşınmaz c-2 bloğun 9. Katında, girişe göre sağ tarafta ve güney cephede yer almaktadır. Daire 3 oda, salon, mutfak, banyo, hol ve balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Daire standart özelliklere sahiptir. Salon ve odalarda yer döşemesi boyalıdır. Mutfak dolapları laminattır. Pencereler pvc doğrama olup, dış kapı çeliktir. Banyolarda vitrifiye malzemesi bulunmakladır. Dairede doğalgaz brüt alanı 115. net alanı 97 m2'dir.

TAŞINMAZIN DEĞERİ: 

Satışa konu taşınmaza bilirkişilerce 150.000-TL değer takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:


1 Taşınmazın 1. Açık arttırması 20.07.2012 günü; saat 10:00 ile saat 10.10 arasında Büyükçekmece I. icra Müdürlüğünde yapılacaktır. Bu arttırmada taşınmaza takdir edilen değerin %60'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla taşınmazın açık arttırması 30.07.2012 günü: saat 10.00 ile saat 10.10 arasında Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğünde yapılacaktır. Bu açık arttırmada satışı isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar varsa bu alacaklar toplamım, satış ve paylaştırma masrafları ile takdir edilen değerin % 4Q’ını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2-Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit TL olarak pey akçesi ya da bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermesi gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilir. Katma değer vergisi, ihale damga pulu, alıcı adına tahakkuk edecek tapu harcı satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borçları iie satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları, satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin, varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya ÜK. 130. maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5-Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK.I33 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona. razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK. 129.ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif etlikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur, İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6-İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

7-Şartname ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masraflı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

8-Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarı da numarası yazılı dosya ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Basın No: 37550 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!


Geri Dön