27 / 04 / 2024

Esenyurt'ta inşaat çadırında çıkan yangında 11 işçi can verdi!

Esenyurt'ta inşaat çadırında çıkan yangında 11 işçi can verdi!

Esenyurt'ta bir inşaatta çalışan işçilerin yatakhane olarak kullandığı üç çadır elektrik sobası yüzünden bir anda alev topuna döndü



Esenyurt'ta bir bir alışveriş merkezinin inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda çıkan yangında 11 işçi feci şekilde yanarak can verdi.

Yangında 30'a yakın işçinin de yaralandığı öğrenildi. Güzelyurt Mahallesi 6. Cadde üzerinde bulunan Kayı İnşaat'a ait şantiyede dün saat gece 22.30 sıralarında işçilerin kaldığı çadırda yangın çıktı. Elektirik sobasından çıktığı tahmin edilen ve bir anda çadırın brandasını tutuşturan alevler bitişiğindeki 2 çadıra daha sıçradı. Alev topuna dönen çadırlarda uyuyan yaklaşık 150 işçi can havliyle dışarı fırladı. Yaşanan kargaşada dışarı çıkmayı başaramayan 11 işçi içerde mahsur kalarak feci şekilde can verdi. 30'a yakın işçi de alevlerden ve dumandan etkilenerek yaralandı. Korkunç faciadan kurtulan bir işçinin dehşet anlarını şöyle anlattı: "Dün akşam mesainin bitmesinden sonra her akşam olduğu gibi dinlenmek için çadırlarımıza geçtik. Kar yağışı nedeniyle hava çok soğuktu. Çadırlarda ısınmak için için elektrik sobası yakıyoruz. Saat 21.30 gibi uyumak için ranzalarımıza geçtik. Uyumuşum. Bitişik çadırda 22.30 sıralarında arkadaşlarımızın açık bıraktığı sobadan çıkan alevler, çadırın brandasını tutuşturmuş. Yangın bizim çadıra da sıçradı. Alevleri görünce panik içinde kapıya koştuk. Bu sırada çadırın kapısında da izdiham oldu. Kendimi zar zor dışarı atabildim. Geride kalan arkadaşlardan bazıları alevlerden kaçamadı. Çok üzgünüz." Alevlerin yayılmasının hemen ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi gönderildi. İtfaiye ekipleri bir yandan soğutma çalışması yaparken bir yandan da yangının çıkış nedenini netleştirmek için çalışma yaptı. Polis de çevrede güvenlik önlemi alarak alana kimseyi yaklaştırmadı. Olay Yeri İnceleme ekiplerine bağlı çok sayıda polis de alanda incelemelerde bulundu. Yangından bir saat sonra İstanbul Valisi Hüyesin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da şantiyeye gelerek gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

ÖLÜM ÇADIRLARINA GİRDİM
Dehşet çadırlarını gördüm. Olay Yeri inceleme ekibi önlem almıştı. İçeriye hiç kimseyi sokmuyorlardı. Fotoğraf makinemi saklayarak aşağıya inmeyi başardım. Çadırlarda demir aksamın dışında yanmamış hiç bir şey kalmamıştı. Oradaki uzmanlara "Nasıl kaçamadılar" diye sordum. Verdikleri bilgi şu oldu: "Hava soğuk olduğu için çok fazla elektrikli ısıtıcı kullanıyorlarmış. Ayrıca tabakalar halinde folyolar sermişler her tarafa. O folyolar ısıyı yalıtsın diye. Ama aynı folyalar onların ölümlerine neden oldu. Çünkü alevi dışarıya vermemiş içerde tutmuş. Bir çok ceset ranzaların altında bulundu. Çünkü üstlerinden eriyen naylonlar yanardağ lavları gibi ortalığa akıyormuş akkor halinde. Onlardan kurtulabilmek için ranzaların altına saklanmışlar. Ama önce duman yere çöktüğü için onları boğmuş.

BARIŞ SÖZAL-SAVAŞ AY/Sabah


Geri Dön