27 / 04 / 2024

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.



Esenyurt'ta 2012'de teslim edilmesi gereken fakat hala teslim edilmeyen sitenin mağdurları eylem yaptı. Site mağdurları bir an önce evlerinin teslim edilmesi talebinde bulunuyor.

Konut mağdurları, saat 14.30 sıralarında Sanayi Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde konumlanan Fi Side Sitesi'nin önünde bir araya geldi. 2009'da yapımına başlanan 3 bin 200 dairelik sitenin 2012 senesinde teslim edileceği belirtilmişti. Ancak aradan geçen 14 yıllık süre içerisinde konutlar teslim edilmedi. 

14 senedir tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 

Esenyurt ta konut mağdurlarından eylem! 14 yıldır evimizi alamadık...

"KAPI VE PENCERELER SÖKÜLÜP HURDACIYA SATILDI"

Hak sahibi Can Volkan Dökmeci, "2009'da peşin para vererek buradan bir daire aldık. O zaman ki karşılığı yaklaşık 2 buçuk kilo altındı. 2012'de evleri teslim etmeleri gerekiyordu, 2012 yılında evler teslim edilmedi. Daha sonra bir ruhsat problemi çıktı. Daha önce başka bir firmaya ait 780 daireli bir site olarak yapılmış fakat 3 bin 200 daire olarak ruhsatı değişti. Ev sahibi çok fazla arttı, bu sebepten dolayı Büyükşehir Belediyesi burayı durdurdu" dedi.

2015 yılından sonra inşaat geriye doğru gitmeye başladığını belirten Dökmeci, "TMSF'den Fikret İnan'a devrolduktan sonra biz zannettik ki inşaat tekrar yapılacak, bu sefer de kapı ve pencereler sökülüp hurdacıya satıldı. Fikret İnan inşaatı bitirmek için bizden 1 buçuk milyon para istiyor" diye belirtti.

Burada ortalama 3 bin 200 dairenin satıldığını söyleyen Dökmeci, ortalama 250 milyon dolar para toplandığını ve ortada para olmadığını belirtti.

Devlete KDV ödeyeceği için daire başı 15 bin lira para topladığını söyleyen Dökmeci, "O da 27 milyon dolar para ediyor ve bu para kayıp. Burada 3 bin 200 kişi, aileleriyle birlikte 10 bin kişi mağdur, devletimizden istirhamımız yarım kalan inşaatlar yasası çıksın" dedi.

Esenyurt ta konut mağdurlarından eylem! 14 yıldır evimizi alamadık...

"14 SENEDİR BİZ EVLERİMİZİ TESLİM ALAMADIK"

Konut mağdurlarından Esra Dayıoğlu, "2009 Aralık ayında 1000 lira kapora vererek bu evlerden birine talip oldum. Tam 14 yıl geçti, 14 yıldır biz evlerimizi teslim alamadık. Bundan 10 yıl önce yine bu şantiyede bir gösteriye gelmiştik ve 10 sene geçti üzerinden hala daha aynı yerdeyiz değişen hiçbir şey yok" diye konuştu. 

"BİR YASAL MEVZUATA İHTİYAÇ VARDIR"

Mağdurların Avukatı Metin Kılıç ise, 2012 yılı teslim şartıyla konut satın almış fakat aradan geçen 11 seneye rağmen konutlarını teslim alamamış mağdurların haykırışlarını bir kez daha devlet ve kamuoyunun dikkatine sunmak için toplandıklarını söyledi.,

Kılıç, "Meclisimizde görülmekte olan riskli yapıların yeniden inşası, kentsel dönüşüm yasası kapsamında binlerce konut mağduru ailesini ilgilendirmekte olan yarım kalmış inşaatların tamamlanması yönünde bir yasal mevzuata ihtiyaç vardır" diye ifade ederek "Bunu yüce meclisimizden bekliyoruz. Buradaki binlerce konut mağdurunun sesini bir kez daha duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatları beklentilerden fazla düştü!

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!


Geri Dön