28 / 04 / 2024

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?



Emlak vergisinde konut sahiplerinin faydalanabileceği muafiyet uygulaması bulunuyor. 1319 sayılı kanuna göre, 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip hiçbir geliri olmayanlar, emekliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, engelliler, ev hanımları, Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar ve işsizler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. 

Muafiyet için tek mesken harici yazlık ev veya köy evi gibi bir meskene daha sahip olunmaması şartı aranıyor. Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti için ise sigorta maaşından başka gelirinin bulunmaması gerekiyor. 

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Kendi adına tapuda kayıtlı bir konutunu kiraya verip başka dairede kirada oturanlar vergiden muaf olabilirken, tek evini kiraya vererek oğlu, kızı, eşine ait evde oturan mal sahibi vergi muafiyetinden faydalanamıyor.

Bazı emekli çiftlerden birinin çalışmasının emlak vergisi muafiyetine engel olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi? İşte yanıtı...


Geri Dön