29 / 04 / 2024

Eskişehir Avrupa'nın örnek kentleri arasına girmeyi başardı!

Eskişehir Avrupa'nın örnek kentleri arasına girmeyi başardı!

Ulaşım ve sanayi altyapısında devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.



Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB), Türkiye'de faaliyette bulunan 265 OSB arasında en büyük olma unvanına sahip. 32 milyon metrekare üzerine kurulu bölgede 600'ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor.


Üniversite-sanayi iş birliği amacıyla kurulan Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde çok sayıda firma üretime geçmiş durumda. Amaç 'yükte hafif, pahada ağır' ürünler üreterek dünya pazarlarında söz sahibi olmak. Çok sayıda girişim şirketinin bulunduğu bölgenin hedefinde 5 bin Ar-Ge mühendisine ulaşmak var.



Nüfusu 100 bini aşan iki üniversitenin yanı sıra, katma değeri yüksek ürünler imal eden 500'ü aşkın fabrika ve modern şehir altyapısı ile Eskişehir Türkiye'nin inovasyon reformunda önemli rol üstlendi. En önemli başarılardan biri ise havacılık ve savunma sanayisinde yaşandı. Havacılık sanayisi il ihracatının adeta parlayan yıldızı haline geldi.



Türkiye'de sanayide ilk doğalgazı kullanan Organize sanayi bölgeleri arasında da ilk sırada yer alan EOSB'de 48 bin kişi istihdam ediliyor.


Eskişehir ulaşım ve sanayi altyapısında gerçekleştirdiği dönüşümle birlikte son 15 yıl içinde sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.


Yeni Akit


Geri Dön