27 / 04 / 2024

Eskişehir Seyitgazi Belediyesine ait taşınmazlar 2.5 milyon TL'ye satıldı!

Eskişehir Seyitgazi Belediyesine ait taşınmazlar 2.5 milyon TL'ye satıldı!

Eskişehir Seyitgazi ilçesinin yeni belediye başkanı CHP’li Uğur Tepe, eski Belediye Başkanı Hasan Kalın’ın belediyenin 1 milyon metrekarenin üzerinde toprağını sattığını açıkladı.



CHP'li Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Eskişehir Seyitgazi ilçesi eski başkanı AKP'li Hasan Kalın'ın bıraktığı borcuları sosyal medyada paylaşıyordu. Uğur Tepe son olarak eski başkanın görev süresince sattığı belediyeye ait taşınmazları sosyal medyadan açıkladı. Tepe, açıklamasında belediyeye ait bir milyon metrekarenin üzerinde toprağın 2.5 milyon TL'ye satıldığını duyurdu.

Yapacak çok işimiz var

Sözcü'de yer alan habere göre, Tepe, 'Satılan toprağın miktarı 1 milyon metrekarenin üzerinde ve buradan elde edilen gelir 2,5 milyon TL civarında. Yorumu siz halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Söyleyecek sözümüz, yapacak işimiz var. Halkımız her şeyi bilecek. Birlikte yöneteceğiz. Biz, birlikte Seyitgazi'yiz' dedi.

Satılan taşınmazlar

Başkan Tepe, sosyal medya hesabından satılan taşınmazları tek tek paylaşarak vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor. Başkan Tepe, yaptığı paylaşımda, AKP'li eski başkan Hasan Kalın'ın görev süresince sattığı mülkiyetleri şu paylaşımla ilçe sakinlerine bildirdi:

'Seyitgazi Belediyesi'nin 2014-2019 yılları arasında, 21 bin 950 metrekare büyüklüğünde 25 adet arsa, 832 bin 606 metrekare büyüklüğünde 76 adet tarla, 6 adet konut sattığını, satılan konutların yaklaşık değerinin 600 bin lira olduğunu, satılan toprakların 1 milyon 20 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu ve tüm bunların sadece 2 milyon 410 bin TL'ye satıldığını biliyor muydunuz?'

İlçedekiler tepkili

Başkan Tepe'nin paylaşımına yorumda bulunan ilçe sakinleri, eski başkana tepki gösterirken yeni başkana da ‘Allah yardımcın olsun' dediler. Yapılan yorumlarda, 'Sadece Seyitgazi değil, tüm yurtta durum aynı. İşte bu yüzden bu ülke bu durumda. Ateşten gömlek giydin Uğur Tepe. Bu arsa, tarla ve konutlar değerinde mi verilmiş? Kimlere verilmiş? Maşallah çok gönülden çalışmışlar. Allahtan bir 5 yıl daha kalmamış, yoksa sıra Seyitgazi'yi komple satmaya gelecekmiş. Kalın kalın götürmüşler' şeklinde ifadeler bulunuyor.

 


Geri Dön